Expoziție a unui artist austriac, anulată de un muzeu din Timișoara după votul negativ pentru Schengen

foto: Facebook/Muzeul Național de Artă Timișoara

Muzeul Național de Artă Timișoara a anulat expoziția unui artist austriac, programată în anul 2024, după ce autoritățile de la Viena au votat împotriva aderării României la spațiul Schengen, relatează Educație Privată.

Decizia a fost anunțată de managerul muzeului, Filip Petcu, pe pagina sa de Facebook. Acesta a publicat și mesajul transmis artistului, în care îi comunică decizia.

„Urmare a celor petrecute astāzi, raportat la poziția Austriei fațā de România, se cuvine sā luām atitudine”, a scris Petcu.

sceen shot Filip Petcu

Consiliul JAI s-a pronunţat joi în privinţa aderării României la spaţiul Schengen. Rezultatul votului a fost 23 „pentru” și 2 „împotrivă”. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen, decizia declanșând un val de proteste din partea oficialilor de la București, dar și dinspre instituțiile europene. Unii politicieni români au îndemnat la boicot împotriva companiilor austriece, notează sursa citată.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici