Ghid pentru colaboratorii Revistei GOLAN

Ai scris ceva ce crezi că s-ar potrivi pentru publicare în Revista GOLAN, fie că vorbim despre site, fie despre revista electronică și cea tipărită? Ne onorează că te-ai gândit la noi.

Însă te rugăm să iei în calcul să parcurgi rândurile de mai jos înainte de a trimite mailul către redacție, pentru a te asigura că pornești cu cele mai bune șanse și că ne dovedești că putem să ne respectăm reciproc timpul și eforturile.


Vrei să ne trimiți un articol scris de tine?

Aici includem orice material jurnalistic pe care-l consideri potrivit, de la articole de opinie și până la interviuri sau anchete ori recenzii de carte și cronici de eveniment (teatru, concert). Atașează-ne materialul care să respecte următoarele direcții de bază:

  • scris corect gramatical, logic, coerent
  • diacriticele sunt obligatorii
  • document Word (nu .PDF, nu .odt) scris cu TNR 12, justified, spațiere 1.5.

Pentru a putea fi publicate, trebuie ca textele trimise să nu mai fi fost publicate anterior în altă parte, online sau offline.

Nu uita: în e-mailul cu propunerea, cel care respectă cerințele de mai sus, trebuie să incluzi articolul propriu-zis (sau un brief coerent, dacă e doar o propunere de articol), o fotografie cu tine (cea care va fi afișată pe site/în revistă alături de materialul tău) și o mică/medie bio (literară, dacă este cazul; profesională, dacă dorești – suntem destul de relaxați în privința asta, dar dorim să te cunoaștem măcar puțin).

Dacă ai parcurs acești pași, pui totul într-un mail cu subiect clar și concis și expediezi către redactie@revistagolan.com.

Feedback & plată

Răspundem în cel mai scurt timp tuturor, pozitiv sau negativ. Materialele alese vor trece prin redactare și corectură, deci urmează un proces care se poate întinde chiar și pe câteva săptămâni. Nu oferim plată sau feedback pe materialele neselectate pentru publicare.

Remunerația de bază este de 100 lei net, plătibili prin contract pe drepturi de autor, însă poate să urce și se poate chiar negocia, în funcție de temă/subiect/abordare/autor/termen de livrare etc.


Vrei să împărtășești o creație literară cu cititorii noștri?

Dacă scrii poezie și/sau proză ori dacă te pasionează traducerile și vrei să ne trimiți ceva scris de tine, te rugăm să verifici să respecți următoarele înainte de a apăsa „trimite”:

  • 3-5 poezii (creație proprie) sau 3-5 poezii în traducere (însoțite de original – întotdeauna – și de acceptul autorului/editurii, acolo unde se poate) sau o proză (povestire, fragment de roman) ori piesă de teatru de cel puțin 3 pagini (nu avem o limită superioară, însă cele mai citite au în jur de 10 pagini)
  • prin pagină ne referim la o pagină A4 de document Word, scris cu TNR 12, justified, spațiere 1.5
  • diacriticele sunt obligatorii, la fel cum este și scrisul corect în limba română (sigur, ne prindem dacă personajul tău vrea să spună că este nori pă cer, stai liniștit/ă).

Pentru a putea fi publicate, trebuie ca textele trimise să nu mai fi fost publicate anterior în altă parte, online sau offline.

Nu uita: în e-mailul cu creația ta, cel care respectă cerințele de mai sus, trebuie să incluzi creația propriu-zisă, o fotografie cu tine (cea care va fi afișată pe site alături de materialul tău) și o mică/medie bio.

Dacă ai parcurs acești pași, pui totul într-un mail cu subiect clar și concis și expediezi către redactie@revistagolan.com.

Feedback & plată

Răspundem în cel mai scurt timp tuturor, pozitiv sau negativ. Materialele alese vor trece prin redactare și corectură, deci urmează un proces care se poate întinde chiar și pe câteva săptămâni. Nu oferim feedback pe materialele neselectate pentru publicare.

La noi, creațiile literare (poezie, proză, fragment de roman, piesă de teatru) se publică doar online (pe acest site, cu distribuire pe canalele de social media), nu și în ediția electronică+tipărită, iar publicarea nu este remunerată.