Anansi. World Fiction invită cititorii să devină autori prin campania „Poveștile ne apropie”

Editura Pandora M aniversează un an de la lansarea colecției Anansi. World Fiction, cel mai nou proiect editorial dedicat traducerilor din literatura universală de pe piața de carte autohtonă. Așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, și coordonată de scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu, colecția care debuta acum un an cu 6 volume are în prezent 34 de titluri în portofoliu: romane contemporane aflate în vizorul criticilor din întreaga lume, recuperări editoriale necesare, ediții noi și aduse la zi ale unor cărți esențiale ale culturii contemporane, memorialistică, eseu, poezie – un portofoliu divers și bogat.

„Orice noutate atrage interesul, inclusiv pe cel concretizat comercial. Anansi. World Fiction a avut parte de o primire spectaculoasă din partea cititorilor în acest prim an de existență, așa că nu ne putem dori decât ca acest interes să reziste în timp, pentru că acest lucru ne va ajuta să rămânem fideli dorinței noastre inițiale, aceea de a construi o colecție «literară», variată, vie, o colecție premium din toate punctele de vedere. În anul care a trecut s-au adăugat nume foarte importante portofoliului nostru, autori ale căror cărți urmează să apară cât de curând în ediție românească, dintre care țin neapărat să amintesc câțiva: László Krasznahorkai, Don DeLillo, Jaume Cabré, Jon Fosse, Michel Tournier, Richard Powers. Simpla lor enumerare demonstrează, cred, fidelitatea noastră față de programul anunțat în septembrie 2020”, a declarat Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției.

„Poveștile ne apropie” – campania aniversară care transformă cititorii în autori.

Editura Pandora M a decis să transforme aniversarea unui an de la lansarea colecției Anansi. World Fiction într-un gest de recunoștință față de cititorii săi și să le ofere acestora cuvântul: șansa de a deveni autori într-un volum colectiv.

Derulată sub motto-ul „Poveștile ne apropie”, campania aniversară își propune să readucă în actualitate obiceiul dialogurilor purtate în tihnă despre cărți, al prieteniilor consolidate grație afinităților livrești și al mărturiilor scrise despre îndrăgostirea de o carte. Iubitorii de literatură sunt invitați să aleagă o carte despre care le-ar plăcea să povestească unui om drag într-o scrisoare. Să expedieze apoi prin poștă scrisoarea prietenului respectiv, nu înainte însă de a o fotografia, pentru a o putea transmite editurii.

Cele mai frumoase scrisori vor fi selectate și publicate într-o carte care va fi lansată pe 23 aprilie 2022, de Ziua Internațională a Cărții – un volum despre care editura speră că va rămâne în memoria afectivă a multor iubitori de povești.

Campania se desfășoară în perioada 1 octombrie 2021 – 28 februarie 2022.

Până la finalul acestui an, în cadrul Anansi. World Fiction vor fi publicate peste 10 titluri, noi autori precum scriitoarea olandeză Marieke Lucas Rijneveld, scriitorii bulgari Gheorghi Gospodinov și Kapka Kassabova, precum și László Krasznahorkai, Jaume Cabré sau Jon Fosse, trei dintre „candidații” la Nobelul literar din ultimii ani, vor completa profilul colecției.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici