Zoli Toth și tinerii percuționiști Cantus Mundi pornesc în turneu național. Calendarul evenimentelor cu acces gratuit

Programul Național Cantus Mundi invită publicul la seria de recitaluri extraordinare susținute de tinerii ansamblului de percuție Young Beats, coordonat de muzicianul Zoli Toth, ca parte a celui mai mare turneu național dedicat muzicii de percuție din România.

Turneul percuționiștilor Young Beats se desfășoară în perioada 26 martie – 28 mai 2024 și include evenimente în șase orașe din țară: Suceava, Piatra Neamț, Iași, Brașov, Bacău și București. 

Accesul la evenimente este gratuit. 

„Este onorant pentru noi să fim invitați să participăm la cel mai mare turneu dedicat muzicii de percuție din istoria României. Niciodată un număr așa mare de ansambluri de percuție nu au plecat împreună într-un turneu așa de lung. Șase orașe mari din România vor vibra la propriu și vor putea cunoaște misterele muzicii de percuție până la cel mai mic detaliu. Repertoriile diferite, dinamica, numărul mare de instrumente de percuție, dar și măiestria celor carte cântă, fac acest turneu unul special. De abia aștept să plecăm. Sunt sigur că totul va fi la superlativ. Vă așteptăm cu drag!” (prof. Zoli Toth, fondator și conducător muzical al Ansamblului de percuție Young Beats, Cantus Mundi)

Recitalurile trupei Young Beats fac parte din ediția 2024 a amplului proiect cultural și educațional, intitulat „Concert de percuție”, inițiat de lect. univ. dr. Alexandru Veleșcu de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu scopul de a promova atât studenții și elevii instituțiilor de învățământ vocațional, cât și genurile muzicale destinate ansamblurilor de percuție mai puțin cunoscute publicului larg din România. Pe scenă se vor regăsi peste 50 de artiști, membri ai ansamblurilor de percuție din Suceava, Piatra Neamț, Iași, Brașov, Bacău și București.

Calendarul evenimentelor

 • 26 martie, ora 19:00 | SUCEAVA
  Casa de Cultură a Studenților din Municipiul Suceava, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava
 • 27 martie, ora 18:00 | PIATRA NEAMȚ
  Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamț
 • 28 martie, ora 18:00 | IAȘI
  Sala de Festivități a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”  Iași
 • 3 aprilie, ora 18:00 | BRAȘOV
  Sala Coloanelor a Cercului Militar Brașov
 • 4 aprilie, ora 18:00 | BACĂU
  Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău
 • 28 mai, ora 19:00 | BUCUREȘTI
  Sala Gloria, București
  Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Sector 3, București.
  Accesul la concertul din București este gratuit, cu rezervare online disponibilă în curând pe platforma Bilete.ro.

Repertoriul de concert al ansamblului Young Beats va include lucrări semnate de A. Vivaldi, J. S. Bach, G. H. Green, J. Ovalle, Z. Toth.

Concertele vor fi susținute de Ansamblul de percuție Young Beats, fondat de prof. coordonator Zoli Toth, alături de Ansamblul de percuție al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, condus de lect. univ. dr. Alexandru Veleșcu, Ansamblul de percuție „Versus” Brașov, conducerea muzicală prof. Adriana Cristina Puia, Ansamblul de percuție „Fireworks Magazin” Suceava, conducerea muzicală prof. Lucian Georgel Rusu, Ansamblul de percuție „Spirit” Bacău, conducerea muzicală prof. Mihai Bălan, prof. Liviu Țugui și prof. Alexandru Beldescu și Ansamblul de percuție „Juvenartis” Iași, conducerea muzicală prof. Iustin Rusu.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici