Zilele Culturii Sinti și Roma în premieră la București

Zilele Culturii Sinti și Roma, un eveniment organizat de Goethe-Institut București și Institutul Francez din România, vor avea loc în perioada 10-12 noiembrie la București. Inițiativa celor două institute culturale are loc cu scopul de a consolida reprezentarea romilor în spațiul public, diseminând cultura romilor către un public cât mai larg.

Organizatorii au invitat muzicieni din Germania și Franța să susțină un program muzical de sinti și gypsy jazz, curatoriat de producătorul și jurnalistul musical Liviu von Braha.

Zilele Culturii Sinti și Roma se vor deschide cu o masa rotundă „Roma Music and Community Engagement”, la care specialiști în cultura romilor și manageri culturali care au desfășurat proiecte despre cultura romilor sau proiecte care se adresau minorității romilor vor dezbate aspectele socio-economice și culturale ale grupului etnic rom și sinti din Europa Centrală și România.

Invitați: Liviu von Braha (producător muzical), Simona Constantin (regizoare și fondatoare Crescut pe muzică), Andrei Dinescu (muzician), Dotschy Reinhardt (muziciană și activistă), Istvan Szakats (director de program Radio Pata, Cluj Napoca).

Co-moderare: Octav Avramescu (Asociația Jumătatea Plină) și Joachim Umlauf (director Goethe-Institut București).

Al doilea eveniment din cadrul Zilele Culturii Sinti și Roma va avea loc sâmbătă dimineață. Muzicieni specializați în chitară sau vioară sunt așteptați la Universitatea Națională de Muzică, în sala Auditorium la un atelier intensiv susținut de Florin Niculescu și Christian Escoudé, la care participanții se vor familiariza cu stilul instrumental pe ritmuri inedite de sinti și gypsy jazz din Germania și Franța.

Atelierul este gratuit și are loc sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 10.00-14.30, Sala Auditorium, la UNMB, Strada Știrbei Vodă 33.

Al treilea eveniment din cadrul Zilele Culturii Sinti și Roma are loc sâmbătă seara, pe 12 noiembrie, de la ora 19, la ARCUB – Hanul Gabroveni, publicul bucureștean are ocazia să asculte un concert de gypsy și sinti jazz, susținut de Dotschy Reinhardt Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, alături de chitaristul francez Christian Escoudé şi de violonistul român Florin Niculescu.

Biletele pentru concert au fost puse în vânzare pe arcub.robilet.ro şi la casa de bilete ARCUB din strada Lipscani 84-90. Preţuri bilete: 50 de lei şi 35 de lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari).

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici