Zilele culturii cubaneze la București 2023: expoziție de pictură contemporană și proiecții de filme 

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează, în ultimele zile ale lunii octombrie și la început de noiembrie, „Zilele culturii cubaneze la București”. 

Evenimentele din program vor avea loc la sediul Institutului Cervantes din București (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38), respectiv în Sala Auditorium (filmele) și în Sala de Expoziții (evenimentele din sfera artei vizuale). Participarea publicului este cu acces liber, însă rezervarea locurilor se face printr-un mesaj trimis către cultbuc@cervantes.es (rezervarea este valabilă doar după primirea unei confirmări în scris).  

Evenimentul care deschide această suită cubaneză va avea loc luni, 30 octombrie, de la ora 19.30. Este vorba despre vernisajul expoziției Pictură contemporană cubaneză, ce reunește lucrări de Juan Leo Brower, Yari Delgado, Sándor González Vilar, Diana Balboa și Betsy Arias Lopez.

Marți, 31 noiembrie, începând cu ora 19.00, va avea loc proiecția filmului Pon tu pensamiento en mi (regia: Arturo Sotto, Cuba, 1996, dramă, versiunea originală în limba spaniolă, fără subtitrare), peliculă nominalizată la Premiile Goya pentru cel mai bun film străin de limbă spaniolă, selectat pentru a reprezenta Cuba la Oscaruri, Premiul UNEAC Caracol pentru cea mai bună muzică și cea mai bună regie artistică.  

Joi, 2 noiembrie, de la ora 19.00, va avea loc proiecția filmului Nido de mantis (regia Arturo Sotto, Cuba/Mexic/Republica Dominicana, 2018, dramă, versiunea originală în limba spaniolă, subtitrare în limba engleză). Pelicula a fost recompensată cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film din La Habana, în 2018. 

Expoziția Pictură contemporană cubaneză va fi deschisă în perioada 30 octombrie – 13 noiembrie, având următorul orar de vizitare: luni-joi: 09.00-20.00, vineri-sâmbată; 09.00-15.00, duminica: închis. 

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici