Violonistul Alexandru Tomescu salvează cabana Caraiman

foto: merg.in

Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut şi apreciat violonist român contemporan, a cumpărat cabana Caraiman din Bucegi, pe care vrea să o restaureze şi să o reintroducă în circuitul turistic, anunță Profit.ro.

Violonistul plănuieşte o restaurare a cabanei, care ar urma să reintre în circuitul turistic şi să ofere adăpost celor care au nevoie de ea, de fapt exact scopul pentru care a fost construită.

„Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, a declarat Tomescu pentru Profit.ro.

foto: profit.ro

Alexandru Tomescu a evitat să avanseze un termen pentru lucrările de restaurare, cât timp nu sunt stabilite nici proiectul, nici sursele de finanțare și nici echipa responsabilă. Oricum, toate lucrările ar urma să fie executate în cele 4-5 luni de vreme bună dintr-un an la peste 2.000 de metri.

„Principala provocare pentru orice proiect legat de cabană este drumul de acces”, mai spune el pentru Profit.ro, cu speranța că administrația Parcului Național Bucegi va îmbunătăți, măcar puțin, starea drumului către Caraiman.

Violonistul Alexandru Tomescu a ajuns prima dată la Caraiman în urmă cu peste 20 de ani, când era student, a dormit la prici și îl cunoștea pe cabanierul de atunci, Adrian Mazilu.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici