Viet Thanh Nguyen la București

Viet Thanh Nguyen, scriitor de renume mondial, câștigător al premiului Pulitzer în 2016, va veni în București pentru a participa la o discuție în Café Verona (Strada Arthur Verona 13), joi, 6 iulie, ora 18.00. La conversație vor mai participa Victor Cobuz, Monica Cure, Mihaela Dedeoglu și Răzvan Țupa, Iulian Bocai fiind moderator.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză și va avea traducere simultană. Intrarea este liberă.

Viet Thanh Nguyen s-a născut în 1971 în Vietnam şi a crescut în America. Predă engleza şi Studii Americane la Universitatea California de Sud şi trăieşte în Los Angeles. Este autorul lucrărilor academice Race and Resistance: Literature and Politics in Asian America (2002) şi Nothing Ever Dies: Vietnam and The Memory of War (2016). În 2015 și-a făcut debutul editorial în ficțiune cu Simpatizantul, a cărui continuare, Devotatul, a fost publicată în limba engleză în 2021. Nguyen a lansat inclusiv un volum de proză scurtă intitulat Refugiații.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici