VIDEO. The Case a lansat ”Mountain of Pain”, un single despre lupta cu depresia

Fotografie de Bianca Petrișor

Formația timișoreană de rock alternativ The Case a lansat un nou single, de data aceasta piesa este însoțită și de un videoclip cinematic, în care membrii trupei tratează un subiect pe cât de delicat, pe atât de prezent în universul existențial actual.

Piesa ”Mountain of Pain” este, practic, o metaforă pentru acel soi de blocaj mental care îi face pe oameni să își piardă capacitatea și dorința de a comunica și de a împărtăși nevoile prin care trec odată cu această luptă care, în cele din urmă, duce către depresie.

”Mountain of Pain” este o invitație la introspecție, o călătorie abruptă în intimitățile minții acolo unde greșeala pândește din umbra fiecărui pas, în lumina oarbă a iluziei zilei de mâine. Sunetul împachetează perfect această nevroză care trezește angoasele cele mai înfiorătoare ascunse până atunci în catacombele sufletului.

„Asemănător piesei „Pumped up Kicks” a celor de la Foster the People, am vrut să evidențiem dualitatea dintre versuri și muzică. Piesa a suferit modificări până în momentul în care am trimis piesa la mix, pentru că am insistat ca fiecare parte să fie perfectă. Prima strofă a piesei am refăcut-o complet într-o seară în care Fred era programat să înregistreze vocile, iar bridge-ul piesei este probabil una dintre cele mai complexe părți muzicale pe care le-am scris vreodată ca trupă.” (Adrian Istodorescu, chitaristul trupei)

Și de această dată, pentru partea de mix și master a piesei, timișorenii au lucrat cu celebrul producător italian Enrico Tiberi, cunoscut pentru colaborările sale cu case de discuri ca Sony Music, Universal sau Warner.

Concertele trupei

Pentru fanii trupei, ”Mountain of Pain” vine după o perioadă destul de lungă de așteptare în ceea ce privește noile compoziții, The Case fiind, în schimb, un nume foarte activ în scena live timișoreană, susținând foarte multe concerte în ultimul an. 

The Case va susține și un concert oficial de lansare pe data de 15 decembrie în clubul Pixel din Timișoara, despre care trupa urmează să transmită mai multe detalii în perioada imediat următoare.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici