Vanner Collective îi așteaptă pe spectatori înaintea sărbătorilor la două dintre cele mai apreciate spectacole ale lor

După un an încărcat de reprezentații care s-au bucurat de sute de spectatori în diferite locații din București, compania independentă de teatru Vanner Collective anunță ultimele reprezentații din acest an, chiar în preajma sărbătorilor. Astfel, cu doar o săptămână înainte de Ajunul Crăciunului, creatorii de teatru propun spectatorilor două dintre cele mai de succes show-uri ale lor. Sâmbătă, 16 decembrie, oamenii pot descoperi „TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME”, urmând ca duminică, 17 decembrie, întreg publicul să respire la unison în spectacolul „LUNGS”, cea mai longevivă producție Vanner Collective.

Vanner Collective e o companie independentă de teatru înființată în 2014 în Marea Britanie și extinsă în 2016 în România. În timp, producțiile lor s-au jucat în toate marile orașe din România, ajungând în selecția multor festivaluri de teatru importante din țară. Crescând idei și proiecte artistice inovatoare, ei vorbesc oamenilor prin intermediul unui teatru provocator, proaspăt, actual și accesibil. Aleg texte contemporane, teme disruptive, izolează povestea umană și o împing în punctul cel mai crud și onest cu putință.

TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME, 16 decembrie, Teatrul Unteatru, ora 20.00 (durată 1h30)

Sunt lucruri care îți înveselesc viața. Sunt lucruri pur și simplu minunate, pentru care merită să trăiești.O listă cu tot ce-i minunat în lume. Un reminder pe viață că bucuria poate fi gasită în lucruri aparent neînsemnate, dar care pot deveni minunate. Depinde din ce perspectivă privești lumea.

Spectacolul „TOT CE-I MINUNAT ÎN LUMEface parte din campania de awareness asupra depresiei și de destigmatizare la nivelul societății românești pe care VANNER COLLECTIVE a inițiat-o în 2017 alături de partenerii săi medicali: Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Depresiv.ro, Atlas Help și Asociația Equilibrium, în cadrul unui turneu național co-finantat de AFCN si de catre UNITER, Instituție de utilitate publică, prin fonduri din timbrul teatral.

Biletele sunt disponibile aici.

LUNGS, 17 decembrie, Teatrul Act, ora 19.30 (durată 1h30)

Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr își dorește un copil. LUNGS este o poveste de dragoste, ușor dezechilibrată, tăios de onestă, amuzantă, tensionată și actuală. Vorbește despre o generație pentru care lipsa siguranței este un mod de a exista.

Textul LUNGS a fost desemnat în anul 2012 „Cel mai bun text contemporan”, Premiile Off West-End și nominalizat la categoria „Cel mai bun text de teatru”, Theatre Awards UK (2012).

Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile aici.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici