Vaida Outdoor Sessions #6. Invitat la Casa Darvas – La Roche, poetul Andrei Doboș

Seria de evenimente aflată în tutela clubului de lectură Pragul Vaida din Oradea revine cu ediția a 6-a: poetul Andrei Doboș va performa în minunata grădină a Casei Darvas-La Roche, monument istoric care găzduiește Muzeul Art Nouveau din oraș.

Actul sincretic va avea loc luni, 24 iunie, de la ora 18:00 (open gates: 17:00). Gazde: Mihók Tamás, Radu Bejan și Anca Zaharia. Intrarea este liberă.

La fața locului vor fi amplasate atât un stand Cărturești cu volume de poezie contemporană, cât și un bar cu o selecție de băuturi de sezon.

Evenimentul este organizat de Revista de cultură „Familia” în parteneriat cu Revista „Golan”, ancazaharia.ro și Oradea Heritage.

Despre Andrei Doboș

Andrei Doboș este poet născut în 1984, în Turda. Absolvent al Facultății de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și doctor al aceleiași universități. În studenție, redactor al Revistei „Echinox”, apoi, între 2009 și 2014, redactor la Editura Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca. A publicat volumele de poezie: mănăștur story (2007), Inevitabil (2011), Valea rea (2015), Spiro (2016) și Carst (2020). De asemenea, autorul volumului Bacovia: modernismul periferic (2024). A colaborat cu Danaga la albumul „Spiro” (2016). A contribuit la proiectul colectiv „Mafia Sonetelor“ (2019–2022).

Selecții din poemele sale au fost traduse, printre altele, în limbile maghiară, germană și suedeză.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici