Universul Dune redevine bestseller. Peste 9.000 de cărți vândute după premiera filmului „Dune: Partea II” în România

Universul lui Frank Herbert continuă să captiveze cititorii vechi și noi. Nu întâmplător,  la doar 2 săptămâni de la prima proiecție oficială a filmului „Dune: Partea II” în cinematografele din România, volumele din Universul Dune se află în topul achizițiilor cu peste 9.000 de exemplare vândute.

Odată cu lansarea mult așteptatului film „Dune: Partea II” în cinematografele din România, universul creat de legendarul Frank Herbert atinge noi recorduri de vânzări. Povestea care a cucerit imaginația cititorilor de pretutindeni a revenit în atenția publicului atrăgând atât fanii vechi, cât și noii căutători de aventură și mister.

O adaptare magistrală pentru marile ecrane, „Dune: Partea II” a fost o invitație deschisă pentru cinefili, încurajându-i să exploreze și mai profund lumea complexă și fermecătoare de pe Arrakis din cărțile lui Frank Herbert, traduse în limba română de regretatul Ion Doru Brada și publicate în imprintul Armada al Editurii Nemira.

Astfel, cu peste 9.000 de exemplare achiziționate de cititori la doar 14 zile de la prima proiecție în cinematografe, Dune își confirmă încă o dată statutul de cel mai iubit univers SF al tuturor timpurilor. Mai mult, numărul ridicat de volume vândute în România demonstrează că lumea imaginată de Frank Herbert rămâne relevantă și captivantă pentru cititorii contemporani, în ciuda trecerii timpului.

„Dune” este un pilon al genului science-fiction și o lectură obligatorie pentru pasionații de literatură. Într-un moment editorial în care nenumărate titluri și universurile fictive concurează pentru atenția cititorilor, Dune oferă nu doar o aventură memorabilă, ci și o meditație profundă asupra puterii, politicii, ecologiei și naturii umane.

Lansat inițial în 1965, Dune a devenit repede o operă de referință în literatura SF, câștigând numeroase premii și aprecieri critice. Succesul romanului a fost atât de profund, încât a generat o serie de continuări, precum și adaptări cinematografice și televizate care continuă să inspire și să influențeze generații întregi de cititori și spectatori.

Cele 14 volumele ce compun Universul Dune pot fi achiziționate pe site-ul editurii sau din librăriile din întreaga țară.

Universul Dune poate fi ascultat pe platforma AudioTribe.ro, în interpretarea magistrală a bine-cunoscutului și apreciatului actor Andi Vasluianu.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici