Un nou spațiu cultural pentru Timișoara: Expoziția „Opus 25” inaugurează Galeria POD

Vernisajul expoziției Opus 25 al artistei timișorene Linda-Saskia Menczel, ce va avea loc pe data de 25 octombrie în Timișoara, marchează un moment special pentru spațiul cultural local, mai precis, inaugurarea Galeriei POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Expoziția „Opus 25” marchează o carieră artistică întinsă pe ultimul sfert de veac, prezentând lucrări de sculptură din mai multe etape de creație şi oferă o privire asupra coerenței tematice a sculptoriței, care s-a devotat tematic statutului ontologic privilegiat al umanității din tradiția iudeo-creștină și a sentimentului de reverență în fața cosmosului. Temele artistei sunt un răspuns vizual la marile întrebări ale umanității: de unde venim, cine suntem și ce menire avem.

Renovarea

Restaurarea a fost făcută cu prezervarea elementelor arhitectonice impuse de Direcţia pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Naţional a Judeţului Timiş, clădirea fiind una istorică, încadrată ca monument de tip A. Mansarda a fost obținută în urma schimbării acoperișului, podul clădirii fiind renovat și transformat într-un spațiu luminos și primitor pentru expoziții. Astfel, Galeria POD este mai mult decât o simplă galerie de artă, este un spațiu inspirat și prietenos, creat special pentru a aduce arta mai aproape de comunitate.

Calendarul evenimentelor „Opus 25”

  • 25 octombrie 2023, ora 18.00 – Vernisajul expoziţiei „Opus 25”.
  • 4 noiembrie 2023, ora 18.00 – Concert „Omagiu”.
  • 9 noiembrie 2023, ora 18.00 – Lansare volumului „Miracolul Clipei” – un album de fotografie al Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” – editura Eurostampa 2023
  • 14 noiembrie 2023, ora 18.00 – Concert „Sonorități Liturgice”
  • 23 noiembrie 2023, ora 19.00 – Artist Talk – inscripţii revelate; Expoziţie de fotografie; Lansare de carte.

Funcționare & acces

Galeria Pod a Centrului de Cultură și Artă din strada E. Ungureanu 1 va fi deschisă publicului în perioada 25 octombrie – 25 noiembrie 2023. 

Intrarea la toate evenimentele din cadrul expoziției „Opus 25” este liberă. 

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici