Call pentru conceperea unui text dramatic: imBOLDul necesar pe scena teatrului românesc

BOLD, un nou musical îndrăzneț prinde contur și își face loc pe scena teatrului din București. Adolescenții sunt invitați să imerseze într-o lume nouă în care necunoscutul se poate explora doar având activate curiozitatea, sinceritatea și curajul de a se autodescoperi. Ești #bold și pregătit să intri într-un univers nou care te reprezintă? Pentru început, echipa proiectului BOLD vă invită să luați parte la conceperea textului dramatic și să completați chestionarul atașat aici.

Proiectul BOLD va putea fi urmărit atât pe scenă, cât și pe Facebook, Instagram, TikTok.

Ce este BOLD?

Un proiect de teatru educațional construit după metoda teatrului devised (colaborativ), dedicat adolescenților #bold. Proiectul are ca scop creșterea nivelului de conștientizare a nevoilor și a emoțiilor adolescenților și găsirea unor noi forme prin care tinerii să-și poată explora universul intern într-un mod armonios și confortabil. 

Musicalul BOLD își propune să transpună în scenă situații din viața tinerilor și trăirile lor interioare cu ajutorul și implicarea celor 9 adolescenți deja selectați pentru crearea spectacolului și pe baza poveștilor colectate prin intermediul chestionarelor de mai sus. După conceperea musicalului la finalul reprezentațiilor vor avea loc ateliere de teatru ghidate de actorii Andreea Moustache și Emanuel Varga în care publicul este invitat la discuții și jocuri teatrale în care pot dezbate diverse problematici specifice adolescenței într-un spațiu sigur și creativ.

Cine este BOLD?

Coordonatorii proiectului, Andreea Moustache și Emanuel Varga — actori și instructori de teatru implicați în prezent în lucrul cu adolescenții — au demarat acest proiect ca răspuns la nevoile apăsătoare pe care le întâmpină orice tânăr în procesul de autodescoperire din perioada pubertății. Pentru conceperea musicalului, BOLD vine în ajutor o echipă de creație formată din regizorul Anton Degas, scenaristele Maria Drăgoi, Paula Rusu, Iulia Mirică și scenografa Miruna Croitoru.

De ce este BOLD?

Alegerile sunt foarte importante pentru om la orice vârstă s-ar afla, însă în momentele de formare (din adolescență) unele alegeri nu sunt ușor de făcut și necesită timp și introspecție. A fi #bold presupune curiozitate, sinceritate, empatie, respect (de sine și a celor din jur), comunicare și o decodificare cât mai clară a realității din jur. Toate acestea se pot câștiga sub egida principiului teatral „concesie și cooperare”. Prin atelierele desfășurate, BOLD intenționează să implice activ tinerii și părinții acestora în procesul de descoperire cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă care sunt nevoile adolescenților, de unde pornesc unele tensiuni și cum se poate facilita printr-o comunicare eficientă o relaționare circulară și sănătoasă copil – părinte.

imBOLDul echipei

Proiectul BOLD a câștigat finanțare în urma concursului de proiecte culturale SAS UNATC și este pregătit să vină în sprijinul tuturor tinerilor de azi — al adulților de mâine. Fie că ești adolescent sau adult și ai trăit un moment intens în care emoțiile te-au copleșit și dorești să-l împărtășești cu echipa proiectului, o poți face completând formularul* sau le poți scrie pe adresa de email bold.spectacol@gmail.com. Contribuția ta este esențială pentru echipă și va fi răsplătită cu o invitație la premiera musicalului BOLD, transmit organizatorii. 

*formularul se poate completa și sub protecția anonimatului

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici