Harta Un-hidden România indexează cele mai recente lucrări street art

Harta Un-hidden Romania

Iubitorii de artă stradală pot identifica și localiza diferite lucrări cu ajutorul hărții Un-hidden, aici fiind marcate multe dintre creațiile de acest fel din România. Harta digitală indexează lucrările de tip street art, urban art, mural art, paste up, stencil sau stickers, fiind un mod potrivit atât pentru localnici, cât și pentru turiști, de a explora diferite spații și medii urbane prin intermediul artei expuse în spațiul public.

Harta conține peste 392 de lucrări, dar și informații și fotografii despre artiștii care le-au realizat. Pot fi descoperite creații de artă stradală din Brașov (20), București (197), Cluj-Napoca (12), Iași (53), Sibiu (39), Bacău, Constanța, Craiova, Medgidia, Petroșani, Piatra Neamț, Reșița (66) și Republica Moldova, Transnistria (5), unde pot fi găsite o mulțime de lucrări realizate de artiști locali și internaționali.

Artiști

Merită aminitiți, dintre artiștii care sunt activi în comunitatea de street art din România, Aeul, Barto, Bea Hopes, Frag.menta, Harcea Pacea, Homeboy LDJ, Iluc, Irina Mocanu, Irlo, Kaps Crew, Kero, Maria Bălan, Mser, Obie Platon, Ocu, Ortaku, Pisica Pătrată, Sweet Damage Crew (Biex, Boeme1, Cage, Lost.Optics, Pandele, Recis, Taci 41), Toybox, Wanda Hutira și mulți alții.

Printre artiștii internaționali care au avut realizări sau au participat la diferite evenimente de la noi se află și Sr Papa Chango (Mexic), Brothers of light (Israel) și NSN997 (Italia). În plus, harta conține și intervențiile artistice care au fost șterse sau sunt inaccesibile – ele pot fi găsite în layer-ul intitulat ”gone”.

Despre programul de regenerare urbană Un-hidden Romania

Anul acesta au fost inaugurate, în cadrul programului de regenerare urbană prin artă Un-hidden România, 4 noi lucrări. Ele au fost realizate de Alexa Lincu (pictură murală) și Xandru (compoziție muzicală) la Școala Gimnazială Specială Nr. 9, Andrei Felea la Anexa MNAC și artistul italian Mr.Thoms la Atelierele Romexpo și Lente.

În curând, vor fi dezvăluite date despre următoarea expoziție și următorul tur ghidat de street art în București. Înscrierile pentru respectivele tururi, dar și pentru diferite ateliere, sunt gratuite și se pot face pe site-ul Un-hidden România.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici