Un fost jurnalist a dezvoltat o platformă online pentru pregătirea elevilor pentru examenele de română și mate 

Profesorii Bogdan Rațiu și Radu Poenaru

Tudor Tomoș, fost jurnalist de televiziune, a creat platforma www.educatiedeschisa.ro. Proiectul a pornit de la un gând de-al său: Cum ar fi dacă fiecare elev care se pregătește pentru primele sale examene importante ar avea acces la lecții explicate într-un mod simplu și atractiv de unii din cei mai buni profesori?

Astfel, acesta a dezvoltat o platformă online în care a integrat concepte digitale inovatoare, între care și tabla iluminată (lightboard), pe care profesorii desenează, adnotează și animează elemente grafice în timp real. 

Dascălii captează atenția elevilor și creează un mediu interactiv și stimulant pentru învățare, iar explicațiile devin simple și ușor de asimilat. 24 dintre lecțiile disponibile pe platformă sunt gratuite, astfel încât oricine poate testa acest sistem inovator. Prin implicarea companiilor și autorităților locale, mii de copii din țară au primit până acum acces gratuit la întregul conținut.

„Platforma noastră îi ajută pe copii să folosească tehnologia în favoarea lor. Lecțiile pot fi accesate oricând, de pe orice dispozitiv conectat la internet, iar asta simplifică mult procesul de predare-învățare orientat către generațiile nativ digitale.” (Tudor Tomoș)

Lecții atractive, cu profesori de top care explică pe înțelesul tuturor

Platforma video și planurile de lecție au fost realizate în colaborare cu doi profesori. Bogdan Rațiu, profesor de limba română, a fost selectat în anul 2017 profesor “Aspire for Teachers”, iar în 2019 a primit distincția de “Profesor Merito” – un sistem de recunoaştere şi promovare a dascălilor valoroşi. Matematica e explicată, schematizată și descifrată de Radu Poenaru, ce provine dintr-o familie cu tradiție în domeniu și este profesor la un liceu privat de renume din Cluj-Napoca, unde pregătește elevii atât pentru examenele și olimpiadele naționale, cât și pentru cele specifice sistemului Cambridge. 

Lecțiile noastre nu înlocuiesc, ci sunt complementare explicațiilor de la clasă și mă bucur mult când elevii, părinții și chiar profesorii ne spun că platforma îi ajută să parcurgă eficient materia pentru examen”, adaugă fondatorul platformei. 

www.educatiedeschisa.ro conține peste 300 de lecții video, exerciții și teste, în acord cu programa școlară, concepute special pentru pregătirea la Evaluarea Națională. În plus, acesta este un proiect omologat de Ministerul Educației

Campania „Oferă Educație” ajunge la mii de elevi

De mai bine de un an a fost lansată campania “Oferă Educație”, prin care orice unitate de învățământ, companie sau instituție publică poate achiziționa abonamente pe care să le ofere apoi copiilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Peste 4.300 de elevi au primit acces gratuit la conținutul disponibil pe platformă prin partenerii educaționali ai campaniei. 

De asemenea, părinții care aleg platforma educatiedeschisa.ro pentru pregătirea copiilor lor ajută în mod implicit un elev dintr-un mediu defavorizat. Mai exact, la achiziția oricărui program disponibil pe educatiedeschisa.ro, un copil cu posibilități reduse primește acces gratuit la lecțiile de Limba română și Matematică. 

„Scopul meu a fost să creez un sistem de care să beneficieze toți copiii, indiferent de veniturile de care dispun părinții lor. Din acest motiv ne-am asumat misiunea socială de a oferi conținutul în mod gratuit elevilor care provin din medii defavorizate. Până acum, peste 1.500 de copii au primit acces gratuit la pregătire pentru Evaluarea Națională prin contribuția celor care au achiziționat programele noastre.” (Tudor Tomoș)

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici