Ucraina montează sisteme de protecţie în jurul picturilor lui Banksy

foto: news.ro

Ucraina ia măsuri pentru protejarea operelor lui Banksy. Autorităţile au instalat sisteme de protecţie rezistente la şocuri peste mai multe picturi murale, în jurul capitalei Kiev, potrivit News.ro.

Administraţia Militară Regională din Kiev a declarat miercuri că foile transparente de policarbonat sunt „rezistente la impact” şi că vor proteja picturile împotriva „vandalilor” şi „condiţiilor meteorologice nefavorabile”. Oleg Torkunov, şeful adjunct al organizaţiei, a spus că picturile „au o semnificaţie culturală şi istorică pentru ţară, ca o amintire că lumina trebuie să învingă întunericul”.

Picturile vor fi apărate şi de senzori de mişcare fără fir, care activează o sirenă în apropiere şi alertează autorităţile cu privire la tentativa de vandalism. „Acum este important să contracarăm posibilele tentative de vandalism, pe care le-am văzut deja recent”, a spus Torkunov.

În decembrie, poliţia a arestat opt ​​persoane care au încercat să fure o pictură murală înfăţişând o femeie care poartă o mască de gaz şi ţine în mână un stingător. Lucrarea a apărut pe o casă ruinată din oraşul Hostomel, chiar în afara Kievului. Lucrarea este una dintre cele lăsate de Banksy în Ucraina. Principalul suspect ar putea risca până la 12 ani de închisoare pentru încercarea de a elimina secţiunea din perete care conţine pictura.

12 ani de închisoare pentru tentativa de furt a picturii murale de Banksy, în Ucraina

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici