Turneu de lansare a noilor albume Alternativ Quartet. Concerte în București, Iași și Cluj în luna decembrie

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare a noilor albume Alternativ QuartetDeocamdată suntem/Departe de solstițiu. Acestea vor avea loc  pe 5 decembrie la Muzeul Național de Artă al României din București, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iași, și pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca. Alternativ Quartet propune publicului o experiență imersivă de două ore, acompaniată de proiecții video și de un Brass Ensemble de la Filarmonica din Cluj-Napoca, iar biletele sunt deja disponibile.

Una dintre primele trupe românești care să se aventureze în compoziții postrock și experimente sonore fragile, Alternativ Quartet s-a format în 2008 la Bistrița/Cluj-Napoca și a lansat de atunci o serie de șapte materiale discografice.

De la compozițile inițiale inspirate de Sigur Rós, precum Când nu cânt, Mulțumesc și Nu uita că te aștept, la piese cu un sound mai aparte precum Moscova, Liniștea astupă goluri și Sunet prea dactil, trupa reușește să exprime într-o voce personală muzica din care și-a găsit inspirația: Isis, The Books, Mogwai. Albumul cinematic Iglu/Stasis marchează o trecere înspre un spațiu și mai personal, plasat la intersecția dintre o intimă apropiere și un abandon distant, care întrerupe un moment de mari incertitudini.

Anul acesta deschide un nou capitol pentru Alternativ Quartet, cu două materiale discografice care virează tot mai mult dinspre chitări înspre orgi, sintetizatoare, instrumente de suflat și percuție clasică, oferind pieselor un sunet mai vast și mai monumental: „de la Doom la Autotune”.

În cadrul concertelor din turneu vor fi disponibile viniluri cu noile albume, o carte de fotografie produsă în colaborare cu fotograful italian Matteo Scarpa și merchandise creat în colaborare cu Andreea Ilisăi. .

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici