Trupa americană de punk The Casualties va urca pe scena Rock la Mureș în 2024

După cum au declarat în mai multe rânduri organizatorii unuia dintre cele mai longevive festivaluri open air dedicat sonorităților de nișă, Rock la Mureș, ediția din 2024 va fi una memorabilă pentru publicul participant.

În acest sens, numele mari din scena internațională care vor urca pe scena festivalului în 2024 nu au întârziat să apară, cea mai recentă formație adăugată în line-up fiind nimeni alta decât legendara trupă new-yorkeză de punk, The Casualties.

Cu un concept restructurat la foarte multe niveluri, Rock la Mureș propune o experiență la nivel personal de neratat. Perioada de desfășurare a evenimentului este de două zile, mai exact, vineri în data de 12 iulie și sâmbătă în data de 13 iulie.

Așadar, apărută chiar la începutul anilor ‘90 din freamătul dur al străzilor specific cartierului Lower East Side din New York, trupa The Casualties a devenit în timp un nume iconic pentru genul street-punk.

„Trebuie să fii o trupă bună live pentru a supraviețui”, afirmă Jake Kolatis, cel care din 1993 este chitaristul trupei. În 2018, trupa l-a înregimentat pe David Rodriguez la voce, acesta devenind noul frontman The Casualties. Cu o nouă schimbare la nivel de energie în interiorul trupei, dar și cu o poftă nestăvilită de a urca pe scenă, The Casualties lansează “Written In Blood”. Un album care a fost atât de bine primit, încât casa de discuri nu a putut ține pasul cu cererea.

Anul acesta, trupa lucrează la un nou album, urmând ca anul viitor, odată cu lansarea lui, să dea startul unui turneu de promovare de amploare. De altfel, România, prin festivalul Rock la Mureș, este una dintre destinațiile din cadrul acestui turneu.

Din line-up mai fac parte în acest moment, pe lângă The Casualties din Statele Unite, Doctor Krapula din Columbia, Dropout Kings din Statele Unite, Avoid Humanity din România și June Turns Black tot din România.

Biletele pentru ediția a XII-a a festivalului Rock la Mureș sunt disponibile pe site-ul iaBilet.ro.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici