Traseu de caiac pentru persoanele nevăzătoare, lansat în premieră națională la Cluj-Napoca

foto: FB/Emil Boc

Un traseu de caiac pentru persoanele nevăzătoare, care pot vâsli singure, a fost lansat în premieră națională la Cluj-Napoca în cadrul Săptămânii Europene a Sportului. Nevăzătorii vor fi ghidați de sunete emise din boxe amplasate în zona lacului din Gheorgheni, anunță primarul Emil Boc.

„Astăzi am participat la lansarea traseului de caiac accesibilizat pentru persoanele nevăzătoare, prin care acestea vor putea vâsli singure, ghidate de sunetele emise din boxele special amplasate în proximitatea lacului din Gheorgheni.

foto: FB/Emil Boc

Asociaţia Caiac SMile împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca vin cu această premieră cu ocazia activităţilor desfăşurate în timpul Săptămânii Europene a Sportului, care se desfăşoară la Cluj-Napoca în perioada 23-30 septembrie, sub motto-ul #BEACTIVE”, a anunțat Emil Boc într-o postare pe Facebook.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a precizat că „în cadrul proiectului «Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret» sunt organizate, în perioada august – octombrie, o serie de activităţi sportive dedicate persoanelor cu dizabilităţi: caiac adaptat, pe Lacul Gheorgheni şi pe Lacul Chios; baschet în Baza Sportivă Gheorgheni; tenis de masă la Clubul Sportiv Lamont şi tenis de câmp la Winners Sports Club. Datorită acestui proiect, tinerii cu diferite deficienţe şi dizabilităţi, cei proveniţi din casele de copii sau din medii defavorizate din Cluj au posibilitatea să facă sport, săptămânal, alături de voluntarii Caiac SMile”.

foto: FB/Emil Boc

„Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, eveniment organizat de Asociaţia Club sportiv Caiac SMile, este finanţat de Primăria şi Consiliul local al Municipiul Cluj-Napoca cu 30.000 de lei.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici