Transilvania Blues Festival 3.0

Transilvania Blues revine! Ediția a treia a festivalului Transilvania Blues Festival va avea loc între 14-16 octombrie la clubul Rockstadt din Brașov. Vor cânta în premieră în România americanii Neil Black & the Healers, headlinerii celei de a treia seri TBF.

Texanul Neal Black, originar din San Antonio, este și un chitarist virtuoz, dar și un cantautor extrem de special. El e acompaniat de trupa sa fidelă, The Healers. A cântat cu Buddy Guy, Poppa Chubby, Robben Ford, Jimmy Dawkins, Lucky Peterson, Johnnie Johnson, Billy Price, Chuck Berry, The Chambers Brothers și are 11 albume la activ, 4 din ele pe primul loc în European Blues Radio Charts. A fost numit de revista Rolling Stone „unul din cei mai importanți artiști americani pe scena de blues de azi (…) un inovator. Unul din cele mai bune lucruri care au apărut din Texas în peste o decadă.”

Tot în premieră în România vin belgienii de la The Blues Bones, headlineri pe 15 octombrie, a doua seară TBF. The BluesBones sunt considerați una din cele mai bune trupe de blues din Europa , cu hituri nr. 1 în Blues/Rock Charts top 50 RMR USA și Blues Charts top 40 IBBA UK și participări notabile la European Blues Challenge.

Dany Franchi Band – este a doua venire a super-chitaristului impetuos genovez, cu rezidență în Texas, America, pe care l-au adus în premieră în România în aprilie 2019. Atunci Dany a venit în trio, acum vine în cvartet cu tot cu keyboards, ceea ce îi conferă un sound aparte. Dany Franchi Band va fi capul de afiș al festivalului în prima seară.

Trei trupe din prima ligă a blues-ului autohton vor deschide cele trei seri TBF. Din Timișoara, proiectul liderului de la legendara trupă Quo Vadis, Lotzi Farcaș trio, adică Leslie Wolf and the Groovemakers, un program special de blues rock incendiar. New blues blood: trioul româno-sârb Axis, al cărui stil e descris drept Electric Blues, participanți la European Blues Challenge. Desigur, și Fernet Blues Company, trupa de blues „oficială a Brașovului”, cu peste 20 de ani de activitate.

Transilvania Blues Festival 3.0 înseamnă trei seri de blues intens, un târg de viniluri și jam session. Bilete Online pe iabilet.ro și la locație.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici