TRAILER. „Crima este a mea”, feminismul modern dus în Parisul anilor ‘30 într-o comedie de François Ozon, în curând în cinema

Omagiu adus comediei bulevardiere, noul film al al cunoscutului regizor François Ozon duce feminismul modern în Parisul anilor ‘30. Cu o distribuție în care se regăsesc generații diferite de actori francezi, Ozon spune cu ritm și umor povestea a două tinere care se aliază împotriva unui sistem nedrept cu femeile. 

Crima este a mea/Mon Crime, ultimul film din trilogia în care se regăsesc 8 femmes și Potiche, a înregistrat peste 1 milion de spectatori în Franța și este o adaptare liberă după piesa de teatru din 1934, „Mon crime”, de Georges Berr și Louis Verneuil. Teatral, cu un aer retro și delicios de pertinent, filmul lui Ozon are în distribuție actori de marcă ai cinematografiei franceze: Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon și André Dussollier, alături de cele două tinere protagoniste, Nadia Tereszkiewicz (câștigătoare a unui premiu César pentru debut în Les Amandiers) și Rebecca Marder (Simone, Une jeune fille qui va bien).

Despre film

Paris, anii ‘30. Madeleine este o actriţă tânără şi fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător celebru, care a încercat să profite de ea, Madeleine susţine că a fost legitimă apărare. Având-o pe Pauline, colega ei de cameră, drept avocată, Madeleine are parte de un proces de senzație, în care convinge jurații și obține o sentință favorabilă, care o propulsează direct pe prima pagină a ziarelor, dar și pe scenele la care visa. 

„În aceste vremuri de depresie colectivă, am simțit nevoia de a combate realitățile dure ale prezentului cu o poveste jucăușă și lejeră. M-am îndreptat spre comedie, cu schimburi de replici rapide și situații dramatice ciudate și neașteptate, care provoacă protagoniștii. Am simțit că asta e modalitatea ideală de a spune povestea, ca o farsă tandră și ironică, jucând absurdul și îmbrățișând teatralitatea.” (François Ozon)

Crima este a mea/ Mon crime va avea premiera în cinematografe 6 octombrie și este distribuit de Independența Film.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici