TRAILER. Alcarràs, câștigătorul Ursului de Aur de la Berlinale, în cinematografele din România din 15 iulie

Intrat în istoria Berlinalei ca prima peliculă în limba catalană recompensată cu Ursul de Aur, Alcarràs (r. Carla Simón), un portret plin de empatie al familiei Solé, se vede în cinematografele din România din 15 iulie și este distribuit de Bad Unicorn.

Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul surprins în film poate fi ultimul în care cele 3 generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert.

Un film plin de umor și emoționant în același timp, care bifează toate căsuțele unui film foarte specific cu un impact emoțional puternic, un eseu grijuliu care poate tulbura și liniști în același timp. (Screen Daily)

Portret a trei generații, Alcarràs trece prin nesfârșitele jocuri ale copiilor, prin ochii cărora se resimte bună parte din tensiunea ce planează peste familie, rebeliunile adolescenților față de tatăl dur (în realitate, doar copleșit de context), protestele locale împotriva prețurilor impuse fermierilor și momentele pansive ale patriarhului și bunicului blând Solé. 

Alcarràs este atât un portret de familie, cât și al unei regiuni catalane rurale din ziua de azi, care vorbește, transgresând ficțiunea, despre inevitabilitatea scurgerii timpului, despre estomparea tradițiilor și despre cum modernitatea poate fi, nu de puține ori, și crudă. La final, te bucuri să fi petrecut această ultimă vară cu ei și ți-ar plăcea să crezi că undeva, cândva, familia Solé va culege din nou piersici. 

Începând din 15 iulie, Alcarràs va rula în 25 de cinematografe din 15 orașe din România. Lista completă și programul sunt disponibile aici.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici