Toon Scripts, concurs de scenarii pentru seriale de animație lansat de Animest și ProTV

Creatorii de film de animație vor avea finalmente o platformă de lansare pentru proiectele lor, un concurs dedicat scenariilor de seriale TV de animație: TOON SCRIPTS. Înscrierile au loc până pe 1 septembrie 2024 și se pot face completând acest formular.

Deși se află în topul preferințelor publicului devorator de seriale, filmele de animație reprezintă încă un teritoriu puțin explorat în cinematografia românească. Prin intermediul acestui concurs, ANIMEST își propune să încurajeze scrierea de scenarii de seriale TV de animație. Competiția le oferă autorilor vizibilitate și șansa de a întâlni potențiali parteneri, ceea ce reprezintă un pas important în concretizarea propunerilor ca producții.

Încă din 2006, Animest a prezentat în cadrul festivalului diverse episoade-pilot din seriale celebre de film de animație, precum Familia Simpson, Afro Samurai, dar și mai recentele Death, Love and Robots și Scavengers Reign, ale căror proiecții au fost însoțite de întâlniri cu invitați speciali prezenți la București.

Cine se poate înscrie

La TOON SCRIPTS se pot înscrie atât scenariștii experimentați, cât și cei aflați la debut, autori din România cu vârste peste 18 ani. Autorii sunt invitați să trimită propuneri de scenarii pentru Miniserie TV animată de 6 sau 8 episoade a minimum 20 de minute și maximum 25 de minute, pentru orice target de audiență.

Regulamentul complet este disponibil aici.

5 proiecte finaliste

Până pe 16 septembrie, un juriu desemnat de Asociația ANIMEST și PRO TV va selecta un număr de maximum 5 proiecte finaliste.

În cadrul Festivalului Animest (4-13 octombrie 2024), finaliștii vor participa la un workshop aplicat de dezvoltare de proiect, condus de un producător TV cu experiență, desemnat de PRO TV și ANIMEST. Programul workshop-ului va solicita participanții 1-3 zile și va fi anunțat în septembrie.

Scenariul câștigător: 5000 euro

Autorul scenariului câștigător va semna un contract de dezvoltare a episodului-pilot și a bibliei serialului, sub îndrumarea unor producători TV cu experiență, contract în valoare de 5000 euro brut. Câștigătorul va fi anunțat la Gala de închidere a Festivalului Internațional de Film de Animație ANIMEST, ediția a XIX-a.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici