Toamnă de tango. Concert Alexandru Nuca (bandoneon) & Maxim Belciug (chitară) – 3 octombrie

Duminică, 3 octombrie 2021, cu începere de la orele 19.00, în Grădina Casei Universitarilor e premieră și e sărbătoare: bandoneonistul Alexandru Nuca și chitaristul Maxim Belciug urcă prima oară împreună pe scenă în această seară de toamnă, pentru un concert de muzică latino-americană, tango, milonga și alte finețuri, pe care afișul îl prefațează cu un haiku de Mario Benedetti: mi-am luat un tango / de la chioşcul de amintiri / din aeroport.

Întâlnirea muzicală dintre Alexandru Nuca și Maxim Belciug e unul dintre acele momente fericite care trebuiau să se întâmple, cândva, într-o zi cu două dimineți de muzică și soare. Și iată că s-a întâmplat chiar în această toamnă, iar chitara pasională a lui Maxim Belciug, cu sunetul său aparte și toate pornirile sale, când misterioase și duioase, când brutale, tăioase, își găsește în bandoneonul cântat cu măiestrie de Alexandru Nuca un partener de joc pe măsură. Din muzica lor sar scântei, sar trăiri, sar culori: galben, singura culoare pe care o putea vedea Borges, și azuriu, și verde, culoare dementă, și roșu sângeriu. E o bogăție, dar nu numai de străvezii, romantice plăceri, ci și de scrâșnet, de dureri, de despărțiri, de împreună. Ca-n viață – și-n muzică, și-n tango. Căci, așa cum a spus Borges, „tangoul dă tuturor un trecut imaginar, ascultând tangoul simțim cu toții cum, în chip magic, am murit în colțul străzii într-o încăierare”.

Concertul din 3 octombrie 2021 marchează debutul pe scenă al noii formule de duo Maxim Belciug (chitară) & Alexandru Nuca (bandoneon). Spectacolul începe la ora 19.00 și are loc în Grădina Casei Universitarilor din str. Arthur Verona (intrarea vizavi de Grădina Icoanei).

Rezervări se pot face la adresa de email rezervari@unteatru.ro sau SMS la 0721.268.516. Biletele sunt disponibile pe tomtix.ro, mystage.ro, eventbook.ro sau în locație, înainte de începerea concertului.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici