Teatrul Odeon sărbătorește 30 de ani de la premiera Richard al III-lea

30 de ani de la premiera spectacolului RICHARD al III-lea de William Shakespeare se împlinesc pe 28 februarie, regia Mihai Măniuțiu, costume Doina Levintza, decor Constantin Ciubotariu, coregrafia Sergiu Anghel, muzica Marius Popp, cu Marcel Iureş în rol principal.

Evenimentul va fi sărbătorit marți, 21 februarie, ora 18.00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon, alături de creatorii și interpreții spectacolului. Tot atunci va fi lansat volumul scris de actorul Mugur Arvunescu, Însoțindu-l pe Richard al III-lea. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

În anii ’90, Teatrul Odeon aducea în fața publicului un spectacol devenit antologic, multi-premiat, care a ocupat pagini întregi în cronica de specialitate și un loc aparte în memoria afectivă a spectatorilor.

„[…] am trăit cea mai deplină, mai adâncă, mai răvășitoare experiență din toată «cariera» mea de spectator. Probabil că multe au concurat la acea emoție – contextul politic al premierei, starea sufletului social de atunci, începutul sfârșitului (cu toate că eram încă departe de exasperarea de astăzi), frenezia comunicării, nu știu, însă a fost o concentrare, o tensiune, o măreție artistică pe milimetru aproape devastatoare. Astfel de emoții nu se povestesc.” – Dan C. Mihăilescu – „Litere, Arte, Idei” (2003)

„E de ajuns ca unii ori alții din cei care vin în contact cu Richard să consimtă – într-un moment de teamă, de neatenție, de buimăceală – să fie pătrunși, oricât de puțin, de acesta, spre a nu se mai putea împiedica, după aceea, să coboare, să cadă în ei înșiși, să se înnămolească în propriul lor întuneric și să atingă planul ultim al autodistrugerii.” – Mihai Măniuțiu

RICHARD al III-lea a fost distins cu Marele premiu al Festivalului Național de Teatru, cu Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Galei Premiilor UNITER, ediția a II-a și a fost nominalizat la următoarele categorii:

● Mihai Măniuțiu la categoria Cea mai bună regie;
● Marcel Iureş – Cel mai bun actor
 Dorina Levintza – Cea mai bună scenografie, pentru costumele spectacolului.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici