Teatrul independent Magic Puppet începe noua stagiune cu spectacole pentru cei mari și cei mici

Începutul stagiunii 2022-2023 a teatrului independent Magic Puppet din Cluj-Napoca aduce în fața publicului spectacole atât pentru adulți, cât și pentru copii, obiectivul principal al echipei fiind acela de a obișnui oamenii cu ideea că spectacolele care includ păpuși nu sunt destinate doar celor mici.

Primul spectacol din repertoriu este „20K de leghe sub mări”, text scris de Alexandra Felseghi, după Jules Verne, în regia Adinei Lazăr, și va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 20:00, la sediul Magic Puppet (strada Eroilor, nr.16). 

„V-ați întrebat vreodată cum se nasc marile capodopere ale literaturii, care ne fac să visăm, indiferent de vârstă sau de istorie? 20K LEGHE SUB MĂRI este o aventură în laboratorul de creație al lui Jules Verne, așa cum ni-l imaginăm noi, cei din secolul XXI. Vom călători peste mări și țări împreună cu îndrăgitele personaje verniene, care se vor (re)inventa sub ochii noștri”, se arată în descrierea spectacolului.

Spectacole pentru tineri și adulți

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 20:00: „20K de leghe sub mări”

Duminică, 9 octombrie, ora 19:00: „Istoria românilor pe scurt”

Duminică, 16 octombrie, ora 19:00: „Înăuntru, afară”

Joi, 27 octombrie, ora 19:00: „gen.OM” (avanpremieră)

Sâmbătă, 29 octombrie, ora 19:00: „gen.Om” (premieră)

Spectacole pentru copii

Duminică, 16 octombrie, ora 11:00 și ora 12:30: „Cine este în joben?”

Duminică, 23 octombrie, ora 12:00 și ora 17:00: „Povestea lui Bine-Rău”

Sâmbătă, 29 octombrie, ora 11:00 și ora 12:30: „Bucătarul regelui”

„Sunt actor de teatru dramatic și când am terminat facultatea și eu, ca mulți alții, consideram teatrul de păpuși o joacă, ceva ce nu este foarte serios. Acest lucru se întâmpla poate și din cauza faptului că la noi în țară acest tip de teatru este creat aproape în exclusivitate pentru copii. Lucrurile s-au schimbat însă odată ce am început să fac și eu teatru de animație. Am ajuns la concluzia că acest tip de teatru este din multe puncte de vedere mai dificil, dar și îți poate oferi și mai multă libertate de creație. Am ajuns să iubesc păpușile și cât de multă emoție pot ele oferi spectatorilor. Este o formă de exprimare artistică ca oricare alta și consider că păpușarilor le-ar fi atribuită valoarea pe care o merită. Asta încercăm, eu și Silviu Ruști, colegul meu, prin intermediul Magic Puppet. Avem multe spectacole cu păpuși pentru copii, dar acum am început să producem spectacole pentru publicul larg, cu elemente din teatrul de păpuși.” (Florin Suciu, cofondator Magic Puppet)

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici