Târgu Mureș | Trei reprezentații pentru conștientizarea bullyingului în rândul elevilor cu spectacolul „A II-a B”

Pe 5 noiembrie 2024, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) prezintă la Târgu Mureș spectacolul „A II-a B”, un proiect educațional dedicat conștientizării bullyingului și promovării empatiei în rândul elevilor din clasele primare. 

O inițiativă susținută de Primăria Târgu Mureș, spectacolul va fi jucat la Teatrul Național Târgu Mureș de la orele 9:00, 10:30 și 12:00, iar la finalul fiecărei reprezentații copiii vor participa la discuții interactive cu echipa artistică, având ocazia să reflecteze asupra mesajului piesei și să împărtășească propriile perspective.

Spectacolul „A II-a B”, scris și regizat de Oana Răsuceanu, urmărește povestea unei eleve de clasa a II-a care se mută la o școală nouă și se confruntă cu situații de intimidare și excludere. Prin sprijinul tatălui ei și al noilor prieteni, ea descoperă cum să gestioneze această situație dificilă și învață despre importanța curajului, a empatiei și prieteniei. Cu o echipă talentată de actori – Lavinia Pele, Adina Andrei Lucaciu, Irina Velcescu și Andrei Barbu – „A II-a B” aduce în fața copiilor o poveste profundă și emoționantă, care îi ajută să exploreze valori esențiale într-un mod prietenos și accesibil.

Bullyingul este o realitate care afectează mulți copii, iar în fața acestei provocări, educația non-formală și teatrul pot deveni soluții de sprijin esențiale. Ne dorim să ajutăm copiii să își exprime sentimentele, să învețe cum să depășească momentele dificile și să le oferim un spațiu de învățare și empatie. Prin forța poveștilor, teatrul poate crea acel mediu sigur în care cei mici să se regăsească și să se simtă sprijiniți.” (Eugen Lumezianu, președintele Asociației Culturale pentru Educație prin Artă – ACEA)

După fiecare reprezentație, elevii vor putea interacționa direct cu actorii în cadrul unor discuții interactive, unde vor avea ocazia să împărtășească propriile experiențe și să primească sfaturi despre cum pot face față situațiilor de bullying. Aceste discuții creează un cadru educațional non-formal care îi încurajează pe cei mici să își dezvolte empatia și încrederea în sine, dar și să descopere că nu sunt singuri și că există soluții pentru problemele pe care le întâlnesc.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici