Tablou de Monet, vandalizat cu piure de cartofi de către activiști

foto: dailymail.co.uk

O nouă acțiune a activiștilor ecologiști provoacă rumoare la nivel internațional, după ce „Floarea-soarelui” a lui Van Gogh a fost împroșcată cu supă de roşii. Doi activiști din „Letzte Generation” (Ultima Generație) au aruncat cu piure de cartofi pe tabloul lui Claude Monet „Les Meules” (Căpițe de Fân) de la muzeul Potsdam Barberini din Germania.

După ce au murdărit tabloul, unul dintre activiști a făcut o scurtă declarație: „Oamenii mor de foame, oamenii îngheață, oamenii mor. Ne aflăm într-o catastrofă climatică. Și singurul lucru de care vă este frică este supa de roșii sau piureul de cartofi de pe un tablou”.

Nu este clar dacă pictura lui Monet a fost deteriorată sau era protejată de o carcasă din sticlă.

Incidentul vine în urma unui șir de demonstrații similare comise de grupuri de activiști din întreaga Europă, notează Daily Mail.

Opera de artă iconică a fost vândută pentru 110 milioane de dolari în 2019.

La Londra, activişti ecologişti din cadrul mişcării „Just Stop Oil” au stropit cu supă de roşii capodopera „Floarea-soarelui” a lui Vincent Van Gogh, expusă la National Gallery, estimată la 84 de milioane de dolari.

„Floarea-soarelui” a lui Van Gogh, împroșcată cu supă de roşii de către activiști

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici