Tabără anti-bullying la Straja pentru copii, părinţi şi profesori

foto: zidebine.ro

Asociaţia Zi de Bine continuă proiectul #SINGUR – anti-bullying CAMP, demarat în luna iunie de #ZDBMoldova şi organizează în perioada 14 – 21 august o nouă tabără anti-bullying dedicată copiilor, dar şi părinţilor şi profesorilor.

Vor participa 30 de copii, însoţiţi fiecare de câte un părinte, alături de 15 profesori din învăţământul primar, astfel timp de 7 zile copiii, părinţii şi învăţătorii vor avea un program personalizat, dedicat înţelegerii rolului fiecăruia în gestionarea şi combaterea acestui fenomen, potrivit comunicatului de presă al asociației.

Tabăra se va desfăşura la Straja, judeţul Hunedoara, şi va cuprinde atât activităţi cu scop terapeutic, menite să construiască încrederea în propriile forţe şi să-i înveţe pe fiecare cum să reacţioneze în situaţii de bullying, cât şi activităţi ludice: drumeţii şi plimbări, seara talentelor şi karaoke, jocuri, dans, teatru interactiv. Echipa este formată din terapeuţi, coach educaţionali şi animatori.

„În tabăra pe care am organizat-o în luna iunie, #SINGUR – anti-bullying CAMP, copiii au povestit deschis despre experienţele lor de bullying din trei perspective: victimă, martor şi agresor. Ne dorim ca prin aceste tabere să facem auzită vocea copiilor, dar şi vocile specialiştilor care să pună o cărămidă la înţelegerea fenomenului şi, mai ales, la gestionarea lui”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

Pentru ca proiectul să fie util cât mai multor copii şi profesori, asociația va realiza un documentar pe tema anti-bullying care va fi ulterior popularizat în şcoli şi licee.

Conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din 2019, care a clasat 42 de ţări europene, 73% dintre elevii români au fost martorii unei situaţii de bullying, România ocupând locul 3 la categoria de bullying în şcoli. Aproape 400.000 de copii din ţara noastră sunt ameninţaţi cu bătaia la şcoală, iar jumătate dintre ei chiar sunt bătuţi de colegii lor.

Cei care doresc să susţină proiectele realizate de Asociaţia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naştere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici