Sugestii pentru Moș Crăciun: cele mai frumoase cărți pentru copii de la Pandora M

Moș Crăciun, atât de așteptat an de an de copii, are nevoie de inspirație și ajutor, așa că am pregătit o listă generoasă de cărți publicate recent de Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, în colecția PanDA. Aceste povești pot fi cadourile perfecte de pus sub brad și pe care cei mici le vor descoperi cu încântare în prima zi de Crăciun.

Doar 5 somnici pân’ la Crăciun de Jimmy Fallon – o carte scrisă de gazda emisiunii The Tonight Show de la NBC și autorul de bestselleruri New York Times. Toți cei care au crescut sărbătorind Crăciunul își amintesc de emoția care înconjoară această zi magică. Cu ajutorul acestei cărți putem face ca ultima săptămână până la Crăciun să fie mai distractivă, numărând câte nopți mai sunt până la sosirea lui Moșului și a renilor săi. Doar 5 somnici pân’ la Crăciun e însoțită de ilustrațiile încântătoare ale lui Rich Deas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meșterește acasă cu Findus, cea mai nouă carte publicată în cadrul seriei bestseller Pettson și Findus, este o captivantă cărticică de activități potrivite pentru fiecare sezon, cu splendidele ilustrații ale inegalabilului Sven Nordqvist. Autorul, prin vocea simpaticului Findus, dedică această carte tuturor mamelor, taților, doamnelor sau domnilor de la grădiniță, domnișoarelor profesoare, învățătoarelor, bunicilor, mătușilor, unchilor, cercetașilor-șefi și tuturor celor care cunosc fetițe sau băieței care, la fel ca Findus, sunt extrem de curioși. Cartea a fost scrisă, bineînțeles, și pentru toți copiii curioși. Minunat ilustrată, seria Pettson și Findus a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și s-a tradus în 44 de limbi. În Suedia și peste tot în lume, această serie este un adevărat fenomen.

Vacanța de Crăciun a Moșului, de Mauri Kunnas, este o poveste veselă cu ilustrații fantastice din care veți afla ce se întâmplă în vacanța lui Moș Crăciun și cum se distrează gașca lui. Pe scurt, este vorba despre prăjituri delicioase, jocuri de toate felurile, precum și de tradiții venite din întreaga lume – totul pentru ca Moș Crăciun și spiridușii lui să fie veseli cât cuprinde în zilele de sărbătoare. Vacanța de Crăciun a Moșului vine cu multe activități haioase, dar cel mai important este că toți se bucură de fiecare moment petrecut împreună.

 

 

Luna vrea să zboare, de Andreea Lițescu și ilustrată de Adriana Roșculeț, este povestea unei fetițe năzdrăvane care are curajul să-și urmeze visul într-o lume plină de prejudecăți. Încă de mică, Luna a fost diferită de restul copiilor, dar alături de părinții săi a învățat să se iubească așa cum este ea: visătoare, dornică de aventură și plină de viață. Autoarea își dorește ca prin această carte să schimbe mentalități, să reamintească părinților cât de important este să credem în cei mici pentru că, deși au corp mic, au o minte fascinantă.

 

 

 

 

 

 

Ziua în care Adam a devenit băiat bun (de Bogdan Coșa) este un basm contemporan care va rămâne mult timp în inimile copiilor. Cartea, ilustrată de Ionuț Robert Olaru, este o combinație foarte reușită de poveste amuzantă și mesaj educativ. Bogdan Coșa mărturisea că a scris povestea lui Adam Banană în primul rând pentru a le spune copiilor că niciodată nu rămân singuri cu adevărat, nici când părinții pleacă la serviciu, nici când nu au internet sau tabletă, pentru că în fiecare dintre ei există o voce interioară cu care pot sta de vorbă – un prieten care nu trebuie să plece acasă și care nu o să-i trădeze niciodată. E drept, autorul are și un mesaj ascuns pentru părinți, pe care speră ca aceștia să-l descifreze și mai ales să-l pună în aplicare.

 

 

 

 

 

Miko, vulpița friguroasă – este o nouă poveste minunată semnată de Andreea Iatagan – una dintre cele mai bine vândute autoare de cărți pentru copii de la Editura Pandora M – și ilustrată de Diana Tivu. Miko, vulpița friguroasă îi învață pe copii să aibă încredere în ei și în ideile lor, oricât de năstrușnice ar fi. Miko s-a născut în cea mai geroasă zi din an, când până și ghețarii se îmbrățișau ca să se mai încălzească. De atunci, micuței vulpi polare îi este frig întruna și, ca să nu mai tremure, caută ajutor la celelalte animale: la morsa mâncăcioasă, la iepurele-pantofi-de-zăpadă, la bufnița albă și la renul cu gâtul bine îmblănit. Dar nimic nu funcționează, iar Miko se trezește în cele mai caraghioase situații din care tot încearcă să găsească o soluție salvatoare.

Fletcher și Crăciunul fulgilor de zăpadă (de Julia Rawlinson), o poveste minunată, cu ilustrații pastelate, în care cei mici se pot alătura lui Fletcher și prietenilor săi în încercarea de a avea un Crăciun perfect.

Mamma Mu se dă cu sania scrisă de Jujja & Tomas Wieslande și ilustrată de îndrăgitul Sven Nordqvist, este o nouă poveste din seria de cărți Mamma Mu pline de imaginație, aventură, umor, fantezie, iubire și prietenie. Mamma Mu este o văcuță curioasă care vrea să vadă lumea, să încerce tot felul de lucruri noi și să învețe tot ce învață copiii. Cioară, prietenul lui Mamma Mu, a văzut deja totul, le știe pe toate, este serios, vrea să facă numai ce se cuvine și, cel mai important, nu vrea să se facă de râs.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici