Steven Spielberg pregătește o miniserie despre Napoleon pentru HBO

Mike Coppola/Getty Images

Regizorul Steven Spielberg, care a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Berlin, a confirmat că pregăteşte o miniserie despre Napoleon pentru HBO.

Acest proiect singular, o premieră în cariera regizorului filmului The Fabelmans, este un proiect foarte aşteptat, anunţat în urmă cu un deceniu: o evocare a vieţii lui Napoleon Bonaparte inspirată de un scenariu al lui Stanley Kubrick.

„Pregătim o producţie uriaşă pentru HBO, inspirată de scenariul original al lui Kubrick, Napoleon. O dezvoltăm ca o miniserie cu şapte episoade”, a spus Spielberg la Berlin, potrivit News.ro.

Acest proiect, pe cât de legendar, pe atât de blestemat, este o frescă epică pe care regizorul Portocalei mecanice trebuia să o filmeze în anii 1970, înainte de a fi nevoit să o abandoneze din motive de buget. Kubrick a lucrat timp de doi ani la acest proiect, iar rezultatele cercetării sale au fost compilate într-o carte publicată de editura Taschen.

Spielberg pregăteşte această miniserie împreună cu văduva lui Kubrick, Christiane Kubrick, şi cu fratele ei, producătorul Jan Harlan. Cineastul a regizat anterior un proiect Kubrick neterminat în 2001: Inteligenţa artificială A.I.

Nu au fost încă anunţate distribuţia şi data de lansare.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici