Specialiști în psihoterapie sprijină copiii să depășească emoțiile negative și să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și viață

Pe 20 Martie, de Ziua Internațională a Fericirii, Narada a lansat o curriculă de dezvoltare personală pe Naradix.ro, platformă susţinută şi anul acesta de partenerul strategic Global Vision. 

Adresată în principal copiilor din ciclul primar, curricula de dezvoltare personală este concepută astfel încât să constituie un instrument util pentru părinții și profesorii care vor să-i sprijine pe cei mici să se dezvolte armonios din punct de vedere emoțional. Știrile despre războiul de la granițele țării au provocat un adevărat „bombardament” informațional care a afectat atât adulții, cât și copiii. După doi ani de pandemie, în care cei mici au experimentat izolarea de colectivitate și alte situații cu puternic impact emoțional negativ, războiul creează o nouă provocare. Părinții și profesorii sunt nevoiți să găsească cele mai eficiente mijloace ca să le explice copiilor situația creată de războiul din Ucraina. Totodată, este necesar ca adulții să ofere prin exemplul personal un model de echilibru, autoreglare și gestionare a emoțiilor negative astfel încât să fie un sprijin real pentru copiii lor. Situațiile dramatice create de război și care vin după încercările din doi ani de pandemie impun mai mult ca oricând necesitatea dezvoltării unor abilități de adaptare rapidă, de gestionare a stresului și emoțiilor.   

Cu un conținut ce poate fi accesat gratuit, curricula este creată de Simona Elena Popa – autor de manuale scolare, psiholog şi psihoterapeut şi Corina Mihaela Tudose – autor de manuale şcolare, psiholog  – din partea Asociaţiei de Psihanaliză şi Psihoterapie Relaţională, împreună cu Uniscan Grup Educational

Programul de dezvoltare personală disponibil din 20 martie pe Naradix.ro pune la dispoziția copiilor și adulților cursuri pe temele:

  • Autocunoaștere și atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți
  • Dezvoltare emoțională și socială
  • Pregătirea pentru viață
  • Adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat

Fiecare temă va fi dezvoltată printr-o serie de lecții susținute de psihologi sau consilieri de dezvoltare personală. Cei care vor accesa curricula de dezvoltare personală de pe Naradix.ro vor putea urmări filme, participa la lecții interactive și testări, precum și la webinarii live. 

În cadrul cursurilor de autocunoaștere și atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, copiii vor învăța să-și descopere resursele personale, să descopere diversitatea, dar și unicitatea fiecăruia, pe care să o valorifice astfel încât să aibă o stimă de sine sănătoasă. Recunoașterea, înțelegerea și exprimarea emoțiilor și regulile de comportament cu ceilalți sunt alte teme care vor fi dezvoltate în curricula de dezvoltare personală de pe Naradix.ro. De altfel, întreg conținutul acesteia urmărește să ajute copiii să-și dezvolte abilitățile de comunicare și relaționare, gestionare a emoțiilor și dezvoltare a rezilienței așa încât să fie pregătiți emoțional pentru orice tip de provocări. 

Platforma a fost realizată în timp record, prin eforturile susținute a peste 50 de profesori, ca un răspuns la situația de criză de la începutul pandemiei. Gândită ca un instrument care să ajute elevii să recupereze lecțiile pierdute în perioada școlii online și să se pregătească suplimentar, Naradix.ro conține cursuri și lecții interactive pentru clasele 0 – 8, într-un format foarte atractiv pentru copii. 4.672 de lecții în format digital, 1008 teste, 138 de ore live susținute de 12 profesori voluntari, 565 de premii și 7663 de elevi care s-au înscris la webinarii pe timpul verii. 

Copiii cu cele mai bune rezultate la testările disponibile pe Naradix vor fi răsplătiţi de partenerul principal pe partea de premii, BIC România, cu o serie de recompense sub formă de rechizite, pentru a-i motiva pe micuţii cursanţi să înveţe.   

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici