SOME AIR: spațiu de joc creativ la Institutul Francez din București, alături de câștigătorii mențiunilor onorifice SoMe Festival

Cei trei câștigători ai mențiunilor onorifice din cadrul SoMe Festival 2023 – festivalul de film în realitate augmentată organizat de Asociația Culturală Marginal -, au sosit la București și se vor întâlni cu publicul în cadrul unui eveniment inedit vineri, 12 aprilie, de la ora 18:00, la Institutul Francez din București (Bulevardul Dacia 77).

Evenimentul este organizat de Marginal, în colaborare cu Institutul Francez în România, Goethe Institut și Institutul Italian de Cultură, cu susținerea Panasonic România.

Câștigătorii prezenți

Câștigătorii care vor fi prezenți în luna aprilie la București sunt Dasha Ilina (Franța, realizatoarea filmului Let me fix you), Stathis Roukas (Germania, realizatorul filmului Selective Mutism) și Collettivo GMRGP (Gaia Maria Rampello și Giorgia Papucci, Italia, care au realizat filmul POLE A).

Pe parcursul lunii, cei patru artiști vor interacționa cu scena culturală și cu publicul local pentru a-și dezvolta practicile artistice și pentru a stabili noi conexiuni cu România. Rezidențele lor în București vor debuta cu o întâlnire cu publicul pe data de 12 aprilie, în care cei interesați vor avea ocazia să îi cunoască pe artiști și să afle mai multe despre proiectele acestora.

Interacțiuni surpriză 

Și pentru că nici SoMe Festival nu a fost un festival de film obișnuit, întâlnirea de la Institutul Francez nu va fi un artist talk ca oricare altul. Artiștii invitați au pregătit o serie de interacțiuni surpriză, care să implice activ participanții și să faciliteze o imersiune creativă în procesele lor artistice.

Investigând tendințele și interacțiunile pe care le avem zi de zi cu lumea înconjurătoare – socială, tehnologică sau mai-mult-decât-umană – publicul va experimenta alături de artiști concepte legate de tehno-folclor, (de)conectare și modul în care se crează primele impresii.

Organizat sub titlul SOME AIR (*Artiști în rezidență), evenimentul invită publicul la o participare ludică, în jurul conceptului Aire de jeux créative/ Kreativer Spielraum/ Area giochi creativi/ Spațiu de joc creativ.

Acces

Participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile. Accesul se face în ordinea sosirii participanților.

Artiștii și organizatorii își așteaptă publicul joi, 12 aprilie, începând cu ora 18:00, la Institutul Francez din București, bulevardul Dacia nr. 77.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici