SOEN revine în România. Concerte la București și Cluj-Napoca

SOEN, trupa care domină noul val de progressive metal european, se întoarce anul acesta în România pentru două show-uri extraordinare! Onorând promisiunea făcută fanilor la Posada Rock 2023, supergrupul din Stockholm va concerta la Quantic în București pe 24 octombrie și la Form Space, în Cluj-Napoca, pe 25 octombrie 2024.

Despre SOEN

Înființat la jumătatea anilor 2000 de fostul tobar de la Opeth, Martin Lopez, și de vocalul Joel Ekelöf (Willowtree), SOEN a luat prin surprindere comunitatea iubitorilor de prog metal în 2012, odată cu lansarea primului album, ”Cognitive”, înregistrat alături de bassistul Steve Di Giorgio (Testament, Sadus) și de chitaristul Kim Platbarzdis. În deceniul care a urmat, trupa și-a extins discografia cu ”Tellurian” (2014), ”Lykaia” (2017), ”Lotus” (2019) și ”Imperial” (2021) și ”Atlantis” (2022), stilul evoluând constant către un sound propriu, în care influențele Tool de la debut au lăsat treptat locul unui mix unic de chitări heavy, voce melodioasă, ritmuri complicate și clape atmosferice. Componența formației este internațională și s-a cristalizat la Stockholm, în jurul lui Martin Lopez (tobe), Joel Ekelöf  (voce) și Lars Enok Åhlund (chitară și clape), cărora li s-au adăugat în 2018 canadianul Cody Lee Ford (chitară) și în 2020 ucraineanul Oleksii “Zlatoyar” Kobel (bass).

Anul trecut, chiar în ziua în care a concertat la Posada Rock, SOEN a lansat un nou produs discografic, ”Memorial”, care a rupt toate topurile de specialitate și a fost declarat albumului anului de prestigioasa revistă Metal Hammer. Turneul european de promovare a albumului s-a bucurat de un succes enorm, multe dintre concerte fiind sold-out. În martie 2024, SOEN pleacă în a doua parte a turneului ”Memorial”, cu peste 50 de show-uri în Europa, America de Sud și America de Nord. 

SOEN are o relație lungă și specială cu fanii români, în fața cărora a concertat pentru prima oară în 2017, la Posada Rock, unde trupa a revenit în 2019 și 2023, spre încântarea miilor de spectatori prezenți.

Anul acesta, pe 24 și 25 octombrie, SOEN urcă pe scenele din Quantic și Form Space, unde va cânta în premieră în România piese de pe ”Memorial”, alături de hiturile care au adus supergrupul în topul progressive metalului mondial.

Cele două show-uri SOEN din România sunt organizate de Asociația Rock Culture, promoterul Posada Rock Festival. Biletele early-bird costă 100 de lei (plus taxe) și sunt disponibile pe iabilet.ro.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici