Seria de evenimente ROOTS se încheie cu două ateliere eco-somatice, în luna mai

Proiectul multidisciplinar de cercetare coregrafică ROOTS a propus, începând cu luna martie a acestui an, o serie provocatoare de ateliere și de conferințe situate în puncte de confluență între artă și diverse științe – de la psihologie la neurologie, de la etică la ecologie. Tema de cercetare, inspirată de rețelele complexe de rădăcini și micelii de sub tălpile noastre, ajungând până la ramurile încâlcite ale propriului nostru arbore genealogic evolutiv, încurajează o schimbare de perspectivă, o tranziție de la o mentalitate analitică, în care ne definim prin ceea ce ne separă de lumea naturală, la una integrativă, în care ne concentrăm pe lucrurile, mult mai numeroase, pe care le avem în comun cu biosfera din care facem parte.

Seria de evenimente ROOTS va lua sfârșit, în datele de 11 și 12 mai, între orele 12:00 și 16:00, cu două ateliere focalizate întocmai pe moduri în care ne putem autodescoperi, identificând rădăcinile care ne leagă de viață în întreaga ei complexitate, ca o forță care depășește raționalitatea și analiza. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

Alina Ușurelu

Despre ÎNRĂDĂCINARE: Practici somatice și ecocentrice pentru sinele sălbatic

Între rețelele de neuroni din capetele fiecăruia dintre noi și rețelele de miceliu de sub pământ, asemănările sunt atât de mari încât este dificil să faci diferența între cele două, la prima vedere sub microscop. De altfel, atunci când astrofizicienii realizează hărți ale galaxiilor în imensitatea spațiului cosmic, se relevă rețele și filamente încâlcite de sori, care amintesc din nou de sclipirile electrice din sistemul nostru nervos. Omul este o oglindă prin care natura se poate autocunoaște. Atelierele Înrădăcinare: practici somatice și ecocentrice pentru sinele sălbatic pornesc de la această premisă poetică și de la reciproca ei: dacă natura se poate cunoaște prin intermediul nostru, atunci și noi ne putem cunoaște mai bine prin intermediul ei, prin acceptarea și întruparea conexiunii pe care o avem cu ea. 

Despre Alina Ușurelu și Ema Alexandrescu

Alina Ușurelu, una dintre co-fondatoarele Asociației Developing Art, este o artistă multidisciplinară care se folosește de imagine, corp și cuvinte pentru a deschide căi de acces spre lumi și perspective neobișnuite. În realizarea acestor ateliere, ea este însoțită de Ema Alexandrescu, creatoarea Lumenesc, psiholog, facilitator de terapie prin fotografie și performer. Împreună, ele propun nu doar două ateliere de coregrafie, ci două evenimente în care suntem invitați să ne repoziționăm filosofic și emoțional în lume, abordând o perspectivă ecocentrică

Această perspectivă ne deschide calea spre a învăța cum să valorizăm natura pentru sine însăși, să recunoaștem valența spirituală a vieții în întregul ei ansamblu, să găsim acea libertate care vine din a te simți realmente cu fiecare celulă ca parte a unui întreg echilibrat și frumos. 

Acces

Atelierele din cadrul ROOTS sunt gratuite numai pentru studenți, iar pentru ceilalți participanți taxa este de 80 lei. Numărul de locuri este limitat și înscrierile se pot face în formularul de aici.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici