Se lansează ghidul terapeutic „Mijlocul vieții. Între echilibru și dezechilibru”, de Silviu Dragomir

Se lansează ghidul terapeutic „Mijlocul vieții. Între echilibru și dezechilibru”, de Silviu Dragomir. Lansarea volumului publicat în colecția „Misterele inconștientului colectiv” la Editura Trei va avea loc joi, 12 octombrie, de la ora 18:30 la Cărturești Verona (Pergolă). Alături de Silviu Dragomir, la eveniment va vorbi psihanalistul și profesorul universitar Vasile Dem. Zamfirescu. 

„Această carte are ca fundament experiența personală. Am trecut prin mijlocul vieții şi nu a fost uşor. În jurul vârstei de 40 de ani turbulențele interioare, pe care cred că până atunci le gestionasem bine şi pentru care îmi creasem şi dezvoltasem arme eficiente cu care să le fac față, s-au schimbat. (…) Pe scurt, mă aflam într-o stagnare în incertitudine care dura deja de prea mult timp şi adeseori o simțeam adânc, profund şi inconfundabil ca pe o pierdere a echilibrului. Și, da, mi-a fost frică”, își începe confesiunea psihoterapeutul și psihanalistul jungian Silviu Dragomir într-o carte-mărturie și un ghid terapeutic despre Mijlocul vieții. Între echilibru și dezechilibru, acel punct existențial de cotitură în care timpul începe să fie întrezărit pentru prima oară ca fiind finit, iar tinerețea își pierde exuberanța invincibilității. 

Volumul publicat în colecția Editurii Trei „Misterele inconștientului colectiv” este unul dintre primele scrise de un autor român care tratează, din perspectivă psihologică și psihoterapeutică, subiectul căutării sensului existențial la vârsta adultă și criza vieții de mijloc care are loc și în viețile aparent așezate, împlinite și de succes. Mijlocul vieții. Între echilibru și dezechilibru oferă celor interesați de subiect toate perspectivele cu sens despre cum se poate simți această criză, atât în varianta latentă, tăcută, cât în cea manifestă, exprimată prin trăiri emoționale apăsătoare și destabilizante ce apar de „nicăieri” și par să ducă „niciunde”. 

Începând cu definirea concretă a ceea ce înseamnă și unde se situează „mijlocul vieții” și explicând de ce acesta este generatorul unor momente de cotitură existențială manifestată printr-o criză, autorul îmbină deopotrivă cele mai relevante teorii psihologice și concepte filosofice cu informații medicale, cu referințe binecunoscute din cinematografie, mitologie și istorie, alături de exemple reale de cazuri din practica terapeutică. Acestora se adaugă mărturia propriilor trăiri, dar și a schimbărilor care au reașezat conținuturile interioare într-o formă echilibrată. Un demers prin care Silviu Dragomir, editorul lucrărilor lui C.G. Jung în România la Editura Trei, îi conduce cu delicatețe pe cititori pe drumul unor conștientizări și asumări dificile.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici