Scurtmetrajul de comedie horror ”WTF Luci” debutează la TIFF 2024

Comedia horror ”WTF Luci” va avea premiera la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) din acest an. Realizat ca un exercițiu creativ de echipa de la 111 FILM & Entertainment, în regia lui Paul Radu, filmul va fi proiectat pe 21 și 22 iunie în cinematografe din Cluj-Napoca.

”WTF Luci” spune povestea plină de umor negru a unui tânăr de 27 de ani, interpretat de actorul Theo Costache. Într-o seară aparent obișnuită, Luci primește un cufăr vechi de la rudele sale, iar după ce consumă câteva ciuperci halucinogene, noaptea ia o turnură neașteptată. Ce urmează este o serie de evenimente surprinzătoare, care transformă comedia într-un veritabil horror. Pe lângă Theo Costache, în film mai joacă Lavinia Pele, în rolul Deei, și Costel Cașcaval, în rolul Unchiu’.

În noul scurtmetraj, regizorul Paul Radu ne oferă o privire asupra unei zile din viața unui tânăr pasionat de muzică, care locuiește cu pisica sa. Filmul reușește să combine elemente de comedie de situație cu accente de horror, păstrând o direcție narativă inovatoare.

„Ideea sau mai degrabă amprenta cinematografică a filmului a pornit de la dorința mea de a experimenta cu niște genuri de cinema, mai exact horror și comedie. Cred că e bine să încerci lucruri în cinema, stiluri și, în general, să faci ce îți trece prin cap fără să ai ca scop premii sau festivaluri. Am avut un noroc imens să am lângă mine, în nebunia asta, o echipă incredibilă de la care am învățat foarte mult.” (Paul Radu, regizor)

Echipa

Filmul este susținut de o echipă care îi include pe producătorul Eugen Lumezianu și producătorii asociați Cosmin Fericean, Sorin Stanciu și Vivi Drăgan Vasile. Imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile și Cosmin Fericean, iar montajul, sunetul și colorizarea au fost realizate de Hașu Drăgan-Adrian (Jimachez). Decorurile și costumele au fost create de Raluca Alexandrescu.

„Deși a fost făcut ca un exercițiu, ca o joacă, filmul a ajuns să fie selectat la cel mai mare festival de film din țară. Ne bucură rezultatul final și faptul că filmul nostru va fi prezentat la TIFF. Suntem, de asemenea, onorați că am avut ocazia să lucrăm cu Vivi Drăgan Vasile, un operator și director de imagine de film legendar, cu o carieră de peste 40 de ani în cinematografia română. Prezența și susținerea sa au însemnat mult pentru tânăra noastră echipă.” (producătorul Eugen Lumezianu)

Programul proiecțiilor

Filmul „WTF Luci” va fi proiectat la Cluj-Napoca vineri, 21 iunie, la ora 12:00, la Cinema Florin Piersic și sâmbătă, 22 iunie, la ora 15:15, la Universitatea Sapientia, în afara competiției ”Zilele filmului românesc”.

De asemenea, filmul va fi prezentat în cadrul Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, care va avea loc între 20 și 24 iulie 2024, în stațiunea 2 Mai, cu proiecția programată pentru 21 iulie, la ora 22:15.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici