Scrisori ale lui Charles Dickens vor fi expuse pentru prima dată

foto: news.ro

Scrisori ale lui Charles Dickens, nepublicate până acum, vor fi expuse pentru prima dată miercuri, anunţă dpa, preluată de News.ro.

Cele 11 scrisori includ note şi informaţii despre obiceiurile scriitorului britanic, proiectele sale, precum şi detaliile despre o călătorie în Elveţia. Acestea au fost achiziţionate de Muzeul „Charles Dickens” dintr-o colecţie în valoare de 1,8 milioane de lire sterline, potrivit BBC.

Eliminarea serviciului poştal duminical

foto: Charles Dickens / rador.ro

Într-una datată 10 februarie 1866, discutând despre eliminarea serviciului poştal duminical, Dickens spune: „Mă opun cu cea mai mare hotărâre şi fermitate faţă de impunerea unui astfel de inconvenient asupra mea”.

El se referea la cantitatea de scrisori pe care le primea şi le trimitea, spunând că ar fi atât de deranjat de restricţia propusă, încât credea că ar fi forţat să-şi vândă proprietatea şi să părăsească satul Higham din Kent.

„Sunt în cele mai bune relaţii cu vecinii mei, săraci şi bogaţi, şi cred că le-ar părea rău să mă piardă”, scria autorul unor romane clasice precum „Oliver Twist” şi „A Christmas Carol”.

Colecţia achizitionată

Scrisorile se numără printre cele peste 300 de articole achiziţionate de Muzeul „Charles Dickens” de la un colecţionar american în 2020, inclusiv obiecte personale, portrete, schiţe, liste şi cărţi.

Întreaga colecţie a fost achizitionată de muzeu cu ajutorul National Heritage Memorial Fund, Art Fund, Friends of the National Libraries şi Dickens Fellowship.

Era conştient de faima sa

Emily Dunbar, curator la Muzeul „Charles Dickens”, a spus că „unul dintre cele mai bune lucruri la această colecţie de scrisori este că ne arată cum scria Dickens la vârsta de 30, 40 şi 50 de ani şi varietatea de subiecte care îi ocupau mintea”: „scrisoarea în care se plânge de pierderea serviciului poştal de duminică arată faptul că Dickens era conştient de faima şi de poziţia sa în societate”.

Scrisorile vor fi expuse la Muzeul „Charles Dickens” şi online, de miercuri.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici