A opta ediție a Școlii de vară cu tema „Viitorul unor străvechi instrumente”

De luni, 31.07.2023, până sâmbătă, 05.08.2023, va avea loc la Bobald, lângă Carei, în județul Satu-Mare, cea de-a opta ediție a Școlii de vară cu tema „Viitorul unor străvechi instrumente”, de această dată tulnicul fiind în centrul atenției. Doritorii sunt invitați să ia parte la acest eveniment unic în peisajul cultural românesc, contribuind astfel la păstrarea unor tradiții de care să se bucure generații întregi (din copii și tineri sunt formate, de obicei, cea mai mare parte a grupelor de cursanți). Programul include ore de învățare a instrumentului (inclusiv ore de istorie și teorie muzicală), vizite la meșterii populari, vizite în locurile în care se cântă tradițional instrumentul. Mentori și tutori vor fi atât virtuozi ai instrumentului (ca Mariana Gligor – investită cu titlul „Tezaur uman viu” de UNESCO), cât și mai tineri muzicieni – cu toții gata să-i învețe pe cursanți să improvizeze și să experimenteze sunetul unui instrument identitar. Tabăra se va desfășura la Bobald (la trei kilometri de Carei), la Centrul de cercetări arheologice a Muzeului județean Satu-Mare.

Participanții trebuie să se îngrijească de deplasare și de masă. Cazarea se va face gratuit:

a. în Centrul de cercetări (locurile se vor atribui în ordinea înscrierilor);

b. în livada în care se va desfășura tabăra, în corturile proprii ale participanților (maximum zece locuri de campare ce se vor atribui în ordinea înscrierilor.

Înscrierile se fac până la data de 20.07.2023, prin sms, whatsapp sau telefon la +40 730439147 (după ora 18:30) sau prin email la adresa carlaschoppel@gmail.com. Tot de la Carla Schoppel veți afla și celelalte detalii ale participării la Tabără.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici