Save or Cancel lansează „Viața zidurilor în spațiul public”: 87 de locuri de vizitat, 52 de artiști locali și internaționali, 13 orașe

Editura Save or Cancel continuă activitatea de cercetare, cartare și publicare a fenomenului de street art din Romania cu un nou volum, intitulat Viața zidurilor în spațiul public.

Zeci de artiști naționali & internaționali

Proiectul editorial propune o colecție atent curatoriată și actualizată a culturii urbane recente din România, prezentând peste 80 dintre cele mai semnificative lucrări de artă stradală, documentate fotografic și prin interviuri cu artiștii locali Aeul, CoonOne, Homeboy LDJ, Irlo, Mser, Ocu și Kero, Ortaku, Pisica Patrata, Sandi, Sweet Damage Crew și cei internaționali: Aito Kitazaki (Japonia), Faunagraphic (Regatul Unit), iZZY iZVNE (Moldova), Juan Jose Surace (Argentina), NSN997 (Italia), Okudart (Spania), Orakle și Atmo (Germania), Sr Papa Chango (Mexic) sau Vhils (Portugalia) plus mulți alții. 

În prima parte a cărții, pasionații de street art și explorări urbane vor descoperi două interviuri extinse cu Tobias Barenthin Lindblad (editor și lector Dokument Press, Suedia) și artistul Jan Kalab (Cehia). Ambii și-au început cariera cu mulți ani în urmă, ca graffiti artists, și au evoluat o dată cu acest curent, fiind martori și observatori ai multor lucruri interesante pe care le-au povestit pe larg în paginile cărții. 

Viața zidurilor în spațiul public în cifre

  • 1.000 de exemplare
  • 100 de pagini
  • 104 fotografii
  • 87 de locuri de vizitat
  • 52 de artiști locali și internaționali
  • 13 orașe

Viața zidurilor în spațiul public este o publicație remarcabilă cu ajutorul căreia artiști, localnici, și turiști, deopotrivă, pot descoperi noi dimensiuni ale orașelor prin intermediul culturii alternative efervescente și în dezvoltare. În curând, cartea va putea fi răsfoită în rețeaua Bibliotecii Metropolitane București, și achiziționată online din magazinul feeder.ro.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici