Săptămâna Comediei 2023

În perioada 3-9 iulie 2023 are loc la Brașov cea de-a X-a ediție a festivalului Săptămâna Comediei, eveniment care, începând cu acest an, adaugă o nouă zonă, Parcul Central „Nicolae Titulescu”, pe lângă cele două spații deja cunoscute publicului brașovean, Teatrul „Sică Alexandrescu” și Cinema Astra.

Timp de 7 zile, Parcul Central Nicolae Titulescu devine scena activităților în aer liber a festivalului Săptămâna Comediei. Aici vor avea loc concerte, spectacole de teatru și de improvizație, ateliere de teatru și spectacole de teatru pentru copii.

Ada Milea deschide seria evenimentelor cu spectacolul Apolodor, iar în zilele ce urmează vor urca pe scena din parc pe brașovenii de la Fusion Core și bucureștenii de la Țapinarii, trupa de două voci și o chitară, care vor încânta publicul brașovean.

Trupa de teatru formată din tineri actori brașoveni, ÎNTRE ACTE, aduce experiența unui spectacol de improvizație desăvârșit unde umorul și imaginația nu întâlnesc bariere. Tot liceenii brașoveni vor prezenta și spectacolului Proștii sub clar de lună, produs de Școala Populară de Arte din Brașov.

Teatrul Nottara din București va prezenta spectacolul Oglinda neagră – o poveste muzicală de Cristina Juncu pe beat-uri de Sever Bârzan și Iulian Sfircea, iar Opera Comică pentru Copii vine la Brașov cu două spectacole interactive: Directorul de teatru și Universul Magiei.

Programul evenimentelor din Parcul Central este completat cu trei spectacole pentru copii prezentate de trupa Teatrului Oriunde, cu ateliere și jocuri teatrale pentru adolescenti și studenți, dar și cu statui vivante, baloane modelate, picioroange și pictură pe față.

Toate activitățile din parcul central Nicolae Titulescu au intrarea liberă pentru public.

Secțiunea de FILM include 17 filme de comedie pentru toate gusturile. Filme de comedie clasice, filme de comedie recente, filme românești de comedie sau filme pentru copii se vor vedea pe parcursul celor 7 zile la Cinema Astra din Brașov.

Tot cu ocazia festivalului, în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu va avea loc Expoziția de fotografie Actorii în ochi de pește: Distorsiuni și Expresii realizată de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrul Național din București și al festivalului Săptămâna Comediei. Expoziția oferă acces la o latură nevăzută a actorilor și o face exact așa cum spune și titlul – prin ochi de pește. Fețe distorsionate, expresii, vulnerabilitate și amuzament, în fotografii nu foarte serioase, dar de luat foarte în serios.
Vernisajul expoziției va avea loc, luni, 3 iulie, la ora 18.30, în foaierul Teatrului „Sică Alexandrescu” Brașov. Expoziția va putea fi vizitată pe toată durata festivalului.

În ceea ce privește secțiunea de teatru, aceasta este și în acest an una competițională. Un juriu de profesioniști în arta dramaturgică vor acorda 5 premii („Cel mai bun Actor”, „Cea mai bună Actriță”, „Premiul pentru Regie”, „Cel mai bun Spectacol” și „Premiul Special al Juriului”) celor 6 spectacole de teatru care se văd în premieră la Brașov.

Programul complet, aici.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici