Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/revistagolan/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
„Sănătatea psihică a geniilor. Genii ale binelui, genii ale răului” de Patrick Lemoine a apărut recent în limba română

„Sănătatea psihică a geniilor. Genii ale binelui, genii ale răului” de Patrick Lemoine a apărut recent în limba română

45 dintre cele mai cunoscute personaje ale omenirii, trecute prin analiza și anamneza medicului psihiatru și doctorului în neuroștiințe Patrick Lemoine. 45 dintre cele mai luminate și, totodată, controversate minți, fie că aparent au reprezentat prin creativatea, empatia și dăruirea lor genii ale binelui, fie că și-au asigurat locul în istorie prin crime abominabile și cruzime, devenind genii ale răului.

Sănătatea psihică a geniilor. Genii ale binelui, genii ale răului, recent publicată la Editura Trei în colecția „Psihologia pentru toți”, îi poartă pe cititori prin cele mai relevante aspecte din viețile acestor oameni către posibile diagnostice psihiatrice care le-au marcat acțiunile. În consecință, atât cei pasionați de lectura biografiilor, cât și specialiștii în sănătate mintală vor găsi informații surprinzătoare cuprinse într-un tablou inedit: de la geniile științei, ca Albert Einstein, Marie Curie, Louis Pasteur, până la Nicolaus Copernic, Charles Darwin și Sigmund Freud sau genii ale artei ca Leonardo da Vinci, Pablo Picasso și Charlie Chaplin, cărora li se alătură sfinți, genii antice și biblice ca Sfântul Dominic, Ludovic al IX-lea (Sfântul Ludovic), Maica Tereza, Marc Aureliu, Cain, Noe, Iov și Iuda sau oameni ai faptelor bune, ca Niccolò Machiavelli, Mahatma Gandhi, Mustafa Kemal Atatürk, Nelson Mandela, Martin Luther King sau Zinédine Zidane, toți își găsesc un loc în paginile cărții. Din acest tablou al umanității nu lipsesc, desigur, nici autorii de genocide ca Ginghis Han, Caterina de Medici, Hitler și Stalin, Pol Pot, Mao Zedong sau criminali în serie – Sade, Jack Spintecătorul, doctorul Marcel Petiot sau Mary Besnard, printre alții.

Patrick Lemoine este psihiatru, doctor în neuroștiințe și a condus stagiile clinice de la Universitatea Claude Bernard din Lyon. A publicat numeroase lucrări despre tulburările de somn, tulburările de anxietate și dependența de medicamente. La Editura Trei a mai apărut Sănătatea mentală a marilor conducători ai lumii.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici