Salvamontist ajuns pe Everest, voluntar în școli pentru a împărtăși experiența cu elevii

foto: facebook.com/ Teodor Tulpan

Teodor Tulpan, sibianul care a ajuns pe cel mai înalt vârf montan din lume, împărtășește voluntar copiilor din școlile din Sibiu experiențele sale prin prezentări interactive la care tinerii sunt încurajați să participe cu întrebări și să-și exprime curiozitățile, relatează publicația locală Turnul Sfatului.

Zilele trecute sibianul a mers la elevii de la Liceul de Artă, iar săptămâna viitoare va ajunge la elevii de la Colegiul Național Octavian Goga. Teodor merge voluntar în școli, le povestește copiilor despre experiențele sale pe Everest, despre munte și le răspunde la fiecare curiozitate în parte.

„Pentru că este Săptămâna Altfel, fiecare școală decide să facă diverse activități, programe, proiecte. Am fost la Liceul de Artă, copiii au fost foarte interesați, mulți dintre ei merg pe munte, chiar au avut o lecție la engleză despre o alpinistă austriacă care și-a pierdut partenerul în urmă cu câțiva ani”, a spus sibianul pentru Turnul Sfatului.

Săptămâna viitoare el va avea o întâlnire și cu elevii de la Colegiul Național Octavian Goga.

„Le-am povestit copiilor despre munte, a fost o discuție deschisă cu întrebări și răspunsuri, săptămâna viitoare urmează să merg și la Goga. Vorbim despre provocări, depășirea limitelor, despre meseria de ghid montan, despre obiectivele pe care și le propun. Mersul pe munte, în natură, plimbarea sunt benefice pentru fiecare persoană în parte”, a mai spus sibianul.

Teodor Tulpan este salvamontist din 1993 în cadrul Asociației Salvatorilor Montani Sibiu, din 1998 în 2006 a activat ca salvamontist profesionist în echipa Sibiului, iar din 1999 este instructor național salvamont. A studiat Educație Fizică și Sport la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, unde acum este profesor, având un doctorat în domeniul alpinismului. Sibianul a ajuns pe cel mai înalt vârf al planetei – la 8.848 metri altitudine, pe Everest – este primul român care a zburat cu parapanta în masivul Tien-Shan și primul român care a zburat în Aconcagua, potrivit sursei citate.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici