S-au anunțat câștigătorii primei ediții a Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA

Perioada de înscriere la prima ediție a Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA s-a încheiat pe data de 13 iunie. Până la acel moment au fost primite de organizatori nu mai puțin de 162 de proiecte la toate cele trei categorii anunțate: proză, poezie și literatură pentru copii.

Jurizarea

Juriul a fost compus din membrii redacției FAMILIA: Mircea Pricăjan, Mihók Tamás și Miron Beteg. Misiunea juriului a fost ca, în decurs de două săptămâni, să citească scrisorile de intenție și eșantioanele trimise de autori. Astfel, fiecare jurat a stabilit câte o listă scurtă, din 5 poziții, pentru fiecare categorie în parte.

Câștigătorii primei ediții

În urma confruntării clasamentelor individuale au rezultat următorii câștigători: Iulian Bocai pentru proză, Anastasia Gavrilovici la poezie și Adina Popescu la categorie de literatură pentru copii.

Câștigătorii primesc câte o bursă în valoare de 1200 de euro și beneficiază de o rezidență de creație la Oradea, în cuantum total de 1000 de euro (500 masă și 500 cazare). Rezidența se desfășoară pe durata a trei săptămâni, fiecare câștigător având posibilitatea de a alege intervalul dorit între 15 iulie și 8 septembrie a.c.

Gala Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA

Gala Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA, la care vor fi prezenți cei trei câștigători și trei invitați speciali (Florin Iaru, Radu Vancu și Alex Moldovan), va avea loc în data de 6 iulie, ora 17.00, la Sinagoga Neologă Sion din Oradea.

Despre Bursele și rezidențele FAMILIA

Bursele și rezidențele de creație literară FAMILIA sunt organizate în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Oradea Heritage și Asociația Forumul Bihorean.

Regulamentul general al Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA poate fi consultat AICI.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici