S-a lansat femmedigitale.ro, platforma multimedia digitală care mapează artistele din Brașov

Foto: Orsolya Balint

Pe 25 octombrie s-a lansat platforma multimedia digitală www.femmedigitale.ro, ce își propune nu doar să documenteze proiectul Femme monumentale. Femme végétale și să promoveze artistele implicate, dar și să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente din Brașov, să ofere o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale. Artistele din Brașov își pot înscrie portofoliile pentru platformă, începând din data de 25 octombrie, la adresa contact@femmedigitale.ro.

Pentru înscriere, sunt necesare următoarele informații: o scurtă biografie a fiecărei artiste, alături de o poză personală de profil, 5-10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru (max. 4 MB fiecare) și link-uri către portofoliul online, paginile de social media și, eventual, un portofoliu video. Aplicațiile pot fi trimise până pe data de 9 noiembrie.

Femme monumentale. Femme végétale este un proiect derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul a constat în cinci ateliere gratuite de cercetare experiențială în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, destinate adolescentelor și femeilor din oraș și trei performance-uri stradale adresate publicului larg, în care artistele din proiect au generat noi abordări și reprezentări ale femininului. Femme monumentale. Femme végétale și-a propus să fie o inițiativă de  susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

Inițiativa a încadrat locuri cheie ale patrimoniului local și vegetal într-un context cultural ce a adresat mituri și istorii locale printr-o perspectivă actuală și inovatoare și a adus la un loc atât publicul consumator de acte culturale, dar și artiștii locali, adolescenți, localnici și turiștii aflați în trecere în spațiile în care s-au desfășurat evenimentele. 

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici