S-a închis librăria Cair Paravel din Oradea

Librăria Cair Paravel din Oradea, instituție specializată în literatura pentru copii, al cărei spațiu lucrativ unic era o invitație la lectură, s-a închis. „Librăria copiilor”, după cum era supranumit Cair Paravel, a fost, totodată, centru de lectură, artă și muzică, dar și un spațiu creativ. Închiderea librăriei a fost anunțată într-o postare de Facebook făcută pe pagina Cair Paravel:

„CAIR PARAVEL S-A ÎNCHIS!

Dragi prieteni, venim cu vestea pentru care ne-am luptat din răsputeri să nu fim nevoiți a v-o aduce. Cair Paravel și-a închis porțile în locul unde a fost visat, dorit și înfăptuit cu mari sacrificii. Din motive care nu sunt în mâna și controlul nostru, suntem nevoiți să părăsim acest spațiu cu toată investiția uriașă care l-a făcut atât de frumos, locul acesta magic pentru copii din inima orașului, unic, plin de viață, fericire, speranță, inspirație, prietenii, experiențe fără egal și mulțumire sufletească. Pentru toți cei care ați sperat și ați luptat cu noi, care ați donat ca să sprijiniți librăria, vom avea un mesaj atât pe platforma cât și trimis prin email cu instrucțiuni specifice pentru înapoierea donațiilor.

Chiar dacă acest capitol s-a sfârșit ne luptăm să ducem povestea mai departe. Asociația Cair Paravel pentru promovarea literaturii pentru copii va continua să încurajeze dragostea, atenția și discernământul pentru cuvântul scris și acest gen special al artei numit cartea pentru copii. Una dintre primele priorități este și va rămâne găsirea unui spațiu potrivit pentru a deschide cândva din nou portile Castelului.

Mulțumim fiecăruia în parte care ne-ați vizitat, de aproape sau de departe, mulțumim prietenilor dragi ai librăriei și tuturor copiilor care-au dat viață poveștii și ne-au adus atâta bucurie!”

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici