Romanian Jewelry Week 2023, program complet

Romanian Jewelry Week prezintă o ediție specială în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023 în colaborare cu ISHO Timișoara și cu sprijinul Banca Transilvania, printr-o expoziție internațională cu aproximativ 50 designeri și colective invitate din România și din întreaga lume. Publicul din Timișoara va avea ocazia să participe la un program extins de expoziții, tururi ghidate, conferințe, proiecții  și workshop-uri dedicate domeniului bijuteriei ca formă de artă distinctă. Romanian Jewelry Week Timișoara este un proiect de amploare destinat programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, cu potențial de eveniment recurent în viitor.

Asociația Assamblage continuă demersul de promovare al bijuteriei de autor naționale și internaționale în capitala europeană a culturii, deschizând Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week vineri, 30 iunie la ora 16:00 la ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C. Vor fi expuse peste 500 piese create de designeri din România, Belgia, Grecia, Ucraina, Germania, Italia, Ungaria, Coreea de Sud, Iran, Canada și multe altele. Creat de antreprenorul Ovidiu Şandor prin Mulberry Development, ISHO a fost conceput pentru a deveni un reper al Timişoarei de mâine. Un accent deosebit este pus pe caracterul integral al ansamblului, gândit să cuprindă, în afara locuinţelor şi birourilor, spaţii publice de calitate, precum şi servicii şi facilităţi care vor crea cel mai modern şi calitativ cartier al Timişoarei.

Alături de bijuterii atent curatoriate, Assamblage aduce un omagiu orașului Timișoara prin expoziția  Detaliul Secession – Timișoara, care va prezenta seria de fațade și ornamente pictate în acuarelă care stau la baza albumului cu același nume, semnate de Maria Poștea și
Bogdan Gărgăriță, fondatorii editurii Intaglio. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc o proiecție dedicată festivalului internațional de film inspirat de bijuterie – SMCK on
Reel. Sub tematica Civilization Rebooted, festivalul reflectă asupra celor mai presante probleme de astăzi, cum ar fi schimbările climatice, poluarea mediului, războiul, frica, cenzura și propaganda, pe de o parte, și reciclarea, renașterea, justiția socială, noile valori și noua estetică în artă și design, pe de altă parte.

Program Romanian Jewelry Week – Timișoara 2023

Vineri, 30 iunie 2023 – Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C
15:00 Tur ghidat realizat de curatorul Romanian Jewelry Week David Sandu
16.00 – 20.00 – Vernisaj și târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week

Sâmbătă, 1 iulie 2023- Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C
11.00 – 20.00 Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week                    CASA ISHO – 14:00-16:00 Conferința despre Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană cu David Sandu și Andreia Gabriela Popescu și workshop demonstrativ de șlefuire pietre semiprețioase.

Duminică, 2 iulie 2023 – Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C
11.00 – 20.00 Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week
CASA ISHO – 16:00 proiecție de film SMCK ON REEL FESTIVAL – Civilization Rebooted.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici