Romanian Jewelry Week 2023. Ediție specială la Chișinău, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

În perioada 18-31 august 2023, Romanian Jewelry Week continuă maratonul internațional al bijuteriei contemporane printr-o ediție specială desfășurată la Chișinău. Aceasta are loc în cadrul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, una dintre cele mai importante instituții muzeale din țară. Este primul proiect de colaborare din domeniul bijuteriei contemporane între România și Republica Moldova, transmit organizatorii. Proiectul este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Peste 50 de artiști 

Timp de două săptămâni, muzeul va găzdui o expoziție dedicată Romanian Jewelry Week cu peste 50 de artiști și designeri români și internaționali. Formatul de eveniment include vernisaje, tururi ghidate, conferințe și ateliere de lucru dedicate publicului larg. 

Printre expozanți se numără designeri de renume din România, Republica Moldova, Italia, SUA, Franța, Portugalia, Germania, Ucraina, Coreea de Sud, etc, precum și două expoziții capsulă organizate de Slovenian Jewelry Week și Legnica Silver Festival din Polonia. 

Un moment special va fi marcat de asemenea de o proiecție a primului festival video internațional inspirat de bijuterie — SMCK on Reel, care se concentrează pe teme sociale actuale explorate prin prisma bijuteriei contemporane.

Program Romanian Jewelry Week – Chișinău 2023

Vineri, 18 august 2023 

  • 17.00 – 19.00 – Vernisaj expoziție de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week – Tur ghidat realizat de curatorul David Sandu

Sâmbătă, 19 august 2023

  • 10.00-12.00: Amprenta. Atelier de bijuterie pentru copii (12-15 ani).
  • 14:00-16:00: Conferința despre Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană cu David Sandu și Andreia Gabriela Popescu. Atelier demonstrativ de șlefuire pietre semiprețioase.
  • 16:30-18.00 – proiecție de film SMCK ON REEL FESTIVAL – „Civilization Rebooted”.

Miercuri, 30  august 2023

  •  16.00-18.00 – Conferințe și Finisaj Romanian Jewelry Week.

Evenimentele au loc la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, situat pe str. 31 August 1989 nr.121 A, MD 2012, Chişinău, Republica Moldova. Accesul se face pe baza biletului de intrare în muzeu.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici