Robert Gabriel Elekes va vorbi despre poezie în cadrul proiectului Scriitori la școală 2021

Poetul Robert Gabriel Elekes continuă seria invitaților din cadrul proiectului Scriitori la școală 2021. Scriitor original, polimorf, și-a schimbat stilul radical cu fiecare nouă apariție editorială și nu se ferește de riscuri. Poemele sale sunt bogate în intertextualism și creează imagini vizuale frapante, din care nu lipsește autoironia și spiritul parodic.

Robert Gabriel Elekes s-a născut pe 28 ianuarie 1985 la Braşov. În 2012 a primit titlul de Doctor al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu pentru o lucrare despre literatura de expresie germană din România în perioada comunismului. În 2015 publică volumul de debut „aici îmi iau dinții-n spinare și adio” la editura Tracus Arte, distins cu numeroase premii, printre care Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu“, Opus Primum și Premiul Național de Poezie „Iustin Panța“ pentru debut și. În 2018 publică cel de-al doilea volum de poezie, „o dronă care să mă vrea în sfârșit doar pe mine”, la Casa de Editură Max Blecher, pentru care primește Premiul Tânărul Scriitor al Anului 2018 și premiul Observator Universitas.

Selecții din opera sa au fost traduse și publicate în maghiară, germană, engleză și neerlandeză. Este fondatorul și coordonatorul clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets și al festivalului de poezie cu același nume. Robert Gabriel Elekes va susține trei ore de literatură română contemporană vineri, 15 octombrie, la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”, la clase ale doamnelor profesoare Melinda Crăciun și Adina Marcu.

Tot săptămâna aceasta, marți 12 octombrie, Alina Nelega a susținut 3 ore de literatură pentru elevii din clasele a XI-a A (prof. Romana Pantea), a IX-a A (prof. Valeria Cioată) și a XII-a C (prof. Lucian Dănuț Lung). Primele două ore s-au desfășurat în format clasic, în sala de clasă, elevii având ocazia să o asculte pe scriitoare citindu-le fragmente din romanul „ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”. A treia oră s-a desfășurat online.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici